Primátorka Pfeffer Ferklová: Soutěž Stavby Karlovarského kraje zná vítěze

24.06.2021 22:13

20. ročník soutěže Stavby Karlovarského kraje vynesl městu Karlovy Vary stříbro za projekt Náplavky řeky Ohře.

Primátorka Pfeffer Ferklová: Soutěž Stavby Karlovarského kraje zná vítěze
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

V hlasování odborníků i veřejnosti uspěly i další stavby a projekty nacházející se na území Karlových Varů.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

První místo v hodnocení odborné poroty a rovněž cenu primátorky města Andrey Pfeffer Ferklové získala rekonstrukce Sparkasse soukromého investora na Divadelním náměstí. Jako nejlepší mezi projekty vyhodnotila porota krajský záměr přestavby Střední průmyslové školy keramické a sklářské v Rybářích.

Oceněný projekt náplavky je jedním z velkých plánů města pro příští rok. Pobřežní pás mezi Chebským mostem a Tuhnickou lávkou se má proměnit v kilometr dlouhou oddychovou a relaxační zónu.

Cenu primátorky města udělila Andrea Pfeffer Ferklová stavbě Sparkasse v Karlových Varech, tedy zrekonstruovanému objektu první karlovarské spořitelny. „Jsem moc ráda, že je objekt již opravený a je ozdobou Divadelního náměstí,“ ocenila zdařilost obnovy secesní budovy dokončené v roce 1906 a dodala: „Vážím si kvalitní práce projektantů a stavbařů a jsem ráda, že soutěž Stavby Karlovarského kraje pomáhá k jejich zviditelnění. Zároveň ukazuje veřejnosti úspěšné projekty a stavby, které přinášejí novou kvalitu, činí naše město a kraj lepším místem pro život.“

Jubilejní ročník se měl původně konat v loňském roce. Soutěži nepřála pandemická situace, což se ale pozitivně odrazilo v rekordním počtu přihlášených staveb a projektů. O hlasy odborné poroty i veřejnosti se ucházelo 28 zrealizovaných staveb, 15 projektů a 6 zachráněných památek. Nechyběly mezi nimi ani investiční akce města Karlovy Vary. Vedle oceněné ideové studie Náplavky řeky Ohře byly do kategorie realizovaných staveb přihlášeny oprava Sadové kolonády a předprostor Horního nádraží. Mezi projekty soutěžil záměr Alžbětiných lázní na revitalizaci lázeňského komplexu, mezi zachráněnými památkami soutěžila pak zrekonstruovaná Goethova vyhlídka.

Kompletní výsledky jsou zveřejněny na webu soutěže Stavby Karlovarského kraje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…