Primátorka Springerová: Hradecká koalice zcela odmítá nařčení drolícího se klubu ANO 2011

24.01.2023 14:32

Koaliční strany, které se po loňských komunálních volbách podílí na vedení města Hradce Králové, odmítají nařčení zastupitelského klubu ANO 2011 z přetahování jiných zastupitelů.

Primátorka Springerová: Hradecká koalice zcela odmítá nařčení drolícího se klubu ANO 2011
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

To, že se klub největší opoziční strany v hradeckém zastupitelstvu drolí, není dopadem aktivity žádné z koaličních stran. Fakt, že klub ANO 2011 opouští Jindřich Outlý, osobnost s bohatými pracovními zkušenostmi, odráží především atmosféru v hradeckém týmu ANO 2011. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42142 lidí

Nejen s ohledem na tyto skutečnosti se jeví spojování odchodu Jindřicha Outlého z klubu s jeho rolí ve finančním výboru zastupitelstva jako opravdu hodně slabá indicie, kvůli které by bylo možné kohokoli obviňovat z politického kupčení.

„Pan zastupitel Outlý mi svůj odchod ze zastupitelského klubu ANO 2011 oznámil ještě před tím, než jsme začali zvažovat jeho případné členství ve finančním výboru a zcela nezávisle na jeho funkci v tomto poradním orgánu zastupitelstva. Označovat jeho svobodného rozhodnutí za politickou korupci je zcela zcestné. Důvod, proč zastupitelský klub ANO 2011 přišel o jednoho z mála členů s odborností a zkušeností, je zjevně jiný. A nepochybuji, že jej pan Outlý bývalým kolegům vysvětlil a že jej znají. Proto považuji toto obvinění za naprosto účelové. Předsedou výboru může být pouze zastupitel a nominace pana Outlého jako nezařazeného zastupitele na předsedu finančního výboru koalicí je tak věcí odbornosti a praxe,“ vysvětluje primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…