Primátorka Springerová: Žaloba proti NSA uspěla, případ se vrací na začátek

16.02.2024 20:07 | Tisková zpráva

Město Hradec Králové podalo v prosinci roku 2022 správní žalobu proti rozhodnutí Národní sportovní agentury (NSA) o zamítnutí dotace na výstavbu loděnice u řeky Orlice. Podle města agentura nesprávně vyhodnotila jedno z kritérií. Městský soud v Praze dal městu za pravdu, rozhodnutí NSA zrušil a věc jí vrátil k dalšímu řízení.

Primátorka Springerová: Žaloba proti NSA uspěla, případ se vrací na začátek
Foto: hdkhk.cz
Popisek: Pavlína Springerová

Případem se na základě kasační stížnosti podané agenturou zabýval i Nejvyšší správní soud, který se opět přiklonil k názoru města a stížnost agentury zamítl. Celý případ se tak v lednu vrátil na začátek. Žádost o dotaci na výstavbu loděnice město podalo v září 2021. Ta byla ale v říjnu následujícího roku ze strany NSA zamítnuta, protože město nezískalo potřebný počet bodů.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45989 lidí

„Národní sportovní agentura se v rámci vyhodnocení kritéria potřebnosti a vzdálenosti loděnice od obdobného sportoviště, v našem případě v Černožicích, rozhodla neudělit našemu městu potřebné body, které nás nakonec stály zisk dotace. NSA totiž, aniž by toto dopředu jakkoli v pravidlech specifikovala, přistoupila k měření vzdálenosti mezi sportovišti vzdušnou čarou, čímž jsme se dostali pod potřebnou 15kilometrovou vzdálenost znamenající nezbytné bodové ohodnocení k získání dotace,“ vysvětluje primátorka města Pavlína Springerová.

Na základě toho se město v prosinci 2022 rozhodlo podat proti rozhodnutí NSA o zamítnutí dotace správní žalobu k Městskému soudu v Praze. Ten v srpnu 2023 rozhodl a rozhodnutí agentury o zamítnutí dotace zrušil. Proti rozsudku podala NSA v září 2023 kasační stížnost. „Tu posuzoval Nejvyšší správní soud, následně ji zamítl a přiklonil se k názoru města, což považujeme za velký úspěch,“ říká primátorka.

Celý případ se tak opět vrací na začátek. „Příslušná dotační výzva agentury je již vyčerpána. Uvidíme, jaké další kroky agentura podnikne,“ dodává primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…