Procházka (ANO): Borský park patřil v sobotu malým a velkým pejskům

19.09.2022 22:59

Již pojedenácté přilákala do Borského parku akce Psí den stovky pejsků nejrůznějších ras a velikostí. Pro ně a jejich páníčky zde byl připraven bohatý program včetně nejrůznějších aktivit, ukázek, poradenství a nezbytné soutěže o NEJ psa.

Procházka (ANO): Borský park patřil v sobotu malým a velkým pejskům
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Psí den je již dlouholetou tradicí, kterou Městský obvod Plzeň 3 pořádá a je největší akcí svého druhu v Plzeňském kraji. Majitelé psů zde mají možnost vidět nejrůznější psí sporty, nakoupit si obojky, vodítka či pamlsky a další chovatelské potřeby. K dispozici jsou také odborníci, se kterými mohou konzultovat problémy nebo se zeptat na to, co je zajímá. Akcí jsou rovněž podpořeny psí útulky a organizace.

Po celé odpoledne si mohli pejsci vyzkoušet různé aktivity, jako například velice atraktivní Treadmill, tedy pomocný trenažer pomáhající psu se dostat do správné kondice, skoky přes překážku Clasic Jump a skok do dálky Long Jump nebo velmi zajímavý Hersenwork, což je koncept pomáhající psy zaměstnat a učit je koncentraci, sebekontrole a zvládat vlastní nedůvěru či strach. Zajímaví byli i samotní hosté, jako byl například Ondřej Zeman z Horské služby Šumava, předvedení zásahu za asistence psa v podání Celního úřadu pro Plzeňský kraj. Pozornost vzbudilo i povídání o fyzioterapii pro psy či o přírodních léčivech.

„Přestože nám počasí opravdu nepřálo, jsem opravdu rád, že sem, na největší akci svého druhu v kraji, přišlo tolik nadšených pejskařů se svými čtyřnohými parťáky. Bylo tu spoustu nádherných pejsků a jako každý rok jsme měli těžkou hlavu vybrat toho NEJ,“ říká s úsměvem starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka

Vrcholem Psího dne je už tradičně soutěž o NEJ psa, do které se páníčci se svými pejsky v průběhu dne hlásí. Porota v čele se starostou Davidem Procházkou, ostatně jako každý rok, měla velmi těžkou práci. Pejskové ale byli všichni báječní. Přesto soutěž dopadla takto:

MALÁ PLEMENA
1.místo: Šárka Juhošová, kříženec jezevčíka Anabella
2.místo: Šárka Kotalíková, kříženec Stefi
3.místo: Jakub Hodan, border teriér Rex

VELKÁ PLEMENA
1.místo: Petra Bezděkovská, border kolie Bailey
2.místo: Amélie Janská, border kolie Megie
3.místo: Květa Pošvářová, kříženec labradora Teddy

Na závěr, jako ostatně každý rok, proběhla tombola, kam věnovaly ceny zúčastněné prodejní a vystavovatelské firmy. Hlavní cenou byl pak poukaz pro dvě osoby se psem a ubytování a využití sauny v hotelu REHAVITAL v Jizerských horách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…