Procházka (ANO): Přípravy na akci Plzeňáci Plzeňákům vrcholí

21.04.2021 5:35

Uplynulý víkend byl ve znamení příprav, zkoušek, přesouvání techniky, stavby dekorací, a hlavně natáčení záznamu pořadu Plzeňáci Plzeňákům.

Procházka (ANO): Přípravy na akci Plzeňáci Plzeňákům vrcholí
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

V sobotu 17. dubna se v různé časy a na různá místa sjeli hudebníci, herci a další umělci, aby mohl být pořízen záznam celého pořadu. Nyní je natočený materiál pod dohledem režiséra v rukou střihačů a mistrů zvuku.

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Premiéra online přenosu akce Plzeňáci Plzeňákům se uskuteční v neděli 25. dubna od 18:00 hodin, ale celý tento týden se bude na zpracování kompletního pořadu pracovat. „Nevěřil bych, kolik lidí a kolik práce je potřeba na přípravu a realizaci celého natáčení. Jen za divadlo se na akci podílí téměř stovka lidí, a to nepočítám umělce,“ vypočítává starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka. Díky velké ochotě Divadla J. K. Tyla se vůbec celý pořad mohl připravit a natočit. 

Z příprav je možné prozradit jen tolik, že dva moderátoři, herci plzeňského divadla, Jana Ondrušková a Libor Stach si budou střídavě předávat slovo z budov Nového a Velkého divadla. Hudebníky a další umělce neuvidí diváci jen na jevišti, ale také na méně obvyklých místech, jako je třeba sklad dekorací pod jevištěm nebo terasa Velkého divadla. Celý pořad bude trvat přibližně 80 minut a budou se střídat jak hudební žánry, tak různé další druhy umění od baletu po nový cirkus.

„Kromě obvyklého pracovního stresu, který přirozeně patří k umělecké profesi, mě po celý natáčecí den naplňovala neuvěřitelná radost. Naše divadla jsou bez diváků pustá už tak dlouho! Ta doba se zdá nekonečná. A najednou tady bylo živo, hrálo se, zpívalo a tančilo tak naplno, jako by svět byl už konečně normální. Ze všech účinkujících sálal šťastný pocit, že se můžou připojit k tak dobré věci - k poděkování těm, kteří nám pomáhali žít,“ připojuje režisér a šéf plzeňského muzikálu Lumír Olšovský. 

Důležitou součástí celé akce je podpora Diecézní charity Plzeň, kterou bude možné zaslat prostřednictvím bankovního převodu na její transparentní účet 277850809/0300 (je potřeba připojit poznámku PLZEŇÁCI). Jednorázově lze přispět také zasláním SMS ve tvaru DMS CHARITAPOMOC 30, DMS CHARITAPOMOC 60 nebo DMS CHARITAPOMOC 90 na číslo 87 777. Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Diecézní charita Plzeň obdrží 29, 59 nebo 89 Kč. Více na www.darcovskasms.cz. POZOR! Dárcovské DMS bude možné zasílat pouze po dobu online přenosu v neděli 25. dubna od 18:00 do 19:30 hodin.

Poděkování všem v první linii a zprostředkování kulturního zážitku pro Plzeňáky. To jsou hlavní motivy akce Plzeňáci Plzeňákům, kterou si všichni mohou pustit zdarma:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…