Procházka (ANO): Pro nás jsou důležité i malé pomníky

21.02.2020 17:21

Na území Městského obvodu Plzeň 3 se nachází velké množství pomníků, které připomínají osvobození města americkou armádou, padlé či zavražděné hrdiny protinacistického a protikomunistického odboje a také významné události a osobnosti českého nebo plzeňského veřejného života.

Procházka (ANO): Pro nás jsou důležité i malé pomníky
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Rozhodli jsme se, že ve spolupráci s Komisí pro občanské záležitosti a obřady RMO Plzeň 3 prozatím vytipujeme 20 menších pomníků, ke kterým v průběhu roku budou členové komise pokládat květiny. Jsem přesvědčen, že na lidi nebo události, které nám tyto pomníky připomínají, je třeba vzpomínat a udržovat povědomost o nich. Květinou a krátkým zamyšlením pak vzpomenout tyto důležité historické mezníky a osobnosti a jejich činy, které si naši úctu určitě zaslouží“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Komise již začala první pomníky navštěvovat a květiny byly položeny např. k památníku deportovaných plzeňských Židů za II. světové války či k památníku slavného českého technika, průmyslníka a vynálezce spjatého s městem Plzní Františka Křižíka.

„Velmi pozitivně vnímám iniciativu vedení Městského obvodu Plzeň 3 zajímat se i o další pamětní místa, která se nacházejí na území obvodu. Těchto pietních míst je zde celá řada a já jsem ráda, že se pozornost ubírá i směrem k těm, která nebyla dosud aktivně pravidelně navštěvována“, říká Linda Trefná Kryštofová, předsedkyně Komise pro občanské záležitosti a obřady RMO Plzeň 3

„Chtěl bych Komisi pro občanské záležitosti a obřady poděkovat za vytipování pomníků a především za péči o ně. Na závěr roku společně vyhodnotíme tuto naši aktivitu a dle možností se budeme snažit počet navštěvovaných pomníků rozšířit“, dodává David Procházka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…