Procházka (ANO): Respirátory dostanou potřební

13.03.2021 17:46

Více než 6 000 kusů respirátorů FFP2 rozdělil centrální plzeňský obvod potřebným. Místostarosta Stanislav Šec společně se starostou obvodu Davidem Procházkou předali 150 kusů respirátorů Domovu sv. Zdislavy na Borech.

Procházka (ANO): Respirátory dostanou potřební
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Celkem jsme dostali 6 750 respirátorů kategorie FFP2 od Potravinové banky. Tyto respirátory jsme se rozhodli rozdělit lidem v nouzi na území obvodu. Uvědomujeme si, že je to jen malá pomoc, ale v této době je každá pomoc důležitá,“ říká starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka. Část respirátorů bude rozvezena do sociálních zařízení a více než 4 000 respirátorů bude rozdáno seniorům v nouzi.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Respirátory jsme se rozhodli rozvézt do Domova sv. Františka, Domova sv. Zdislavy, dále domovům s pečovatelskou službou a sociálním zařízením na území obvodu a nezapomeneme ani na seniory v nouzi,“ vysvětluje místostarosta Stanislav Šec.

Domov sv. Zdislavy, kde předali respirátory starosta a místostarosta obvodu osobně, je místem, které pomáhá matkám s dětmi v nouzi a také dětem a mladým lidem do 26 let. V současné době je v domově 52 klientů. „Situace pro nás v této době není jednoduchá, ale daří se nám ji zvládat. Děkujeme za pomoc jak Městskému obvodu Plzeň 3, tak i lidem, kteří si nás vzpomenou a pomohou, nebo potěší malým dárkem,“ říká vedoucí domova Markéta Königová. Vedoucí domova si pro zástupce obvodu připravila jako poděkování malé dárky v podobě papírových jarních ozdob, které vyráběly děti v rámci distanční výuky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce