Procházková (ANO): Ministerstvo má jediný problém, a to je výše hladiny protilátek

17.09.2021 14:51

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 17. září 2021 k Uznávání protilátek na Covid-19

Procházková (ANO): Ministerstvo má jediný problém, a to je výše hladiny protilátek
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Věra Procházková (ANO)

Děkuji za slovo. Zdravím všechny. No, co si to dovolujete, pane Mariáne Bojko, prostřednictvím předsedajícího. Mě sem do Sněmovny poslali občané. A že si mě vy nevážíte, je mi úplně jedno, protože já si vás tady nevážím za tahle slova. A lékařka jsem.

Aby bylo jasno, tak pokud vím a všichni jste to tady řekli, protilátkami se zabývá spousta odborníků, a je to správně. Určitě. A věřím tomu, že my tady to nevyřešíme. Jo? Není potřeba to řešit na půdě Poslanecké Sněmovny. To je vysoce odborná otázka. To není jenom, že si tady něco budeme povídat.

Chtěla bych vidět vás všecky, Terezko, prostřednictvím předsedajícího, zdali budete opravdu nést odpovědnost, tak jako by muselo nést Ministerstvo zdravotnictví za to, že dáte nějakou hladinu. A pořád to tady nikdo neřekl, jaká je vlastně ta hladina, která by se měla uznat. Nikdo to tu neřekl. Víte ji vůbec? Jste ochotni tady sdělit občanům, že za této hladiny můžou být imunizováni a můžou si dovolit jít kamkoliv, aniž by měli očkování? Nejste. Hladinu nemáte, tu hladinu teprve všichni zkoumaní.

A ministerstvo má jediný problém, a to je výše té hladiny. Ono si prostě nemůže dovolit ze zákona vyhlásit nějakou hladinu, na kterou nemá podklady. Zase by to jejich rozhodnutí shodil Ústavní soud a všechno to, co by se stalo, museli by nést za to odpovědnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…