Profant (Piráti): Novela legislativy umožní založit firmu během jednoho dne

27.09.2018 19:42

Piráti v pondělí 1. října 2018 pořádají sněmovní seminář k jejich dlouhodobému projektu „Založení firmy za jediný den”, na který pozvali poslance všech politických stran z dolní komory. Právě těm chtějí projekt, který má především pomáhat začínajícím podnikatelům, představit a získat pro něho podporu.

Profant (Piráti): Novela legislativy umožní založit firmu během jednoho dne
Foto: Archiv O. Profanta
Popisek: Ondřej Profant

„Založení firmy za jeden den je jedna z našich stěžejních priorit, na které jsme začali pracovat ještě před naším zvolením. Už před volbami jsme si vše vyzkoušeli a založili nejrychlejším zájemcům firmu plně online přes náš software. Nyní jsme připravili novelu legislativy, která opravdu umožní založit firmu přes internet během jednoho dne,” uvedl pirátský poslanec Ondřej Profant, který legislativu představí. „V průběhu října představíme novou verzi aplikace, která bude na základě našeho návrhu vytvořena. A následně ji zveřejníme jako opensource, díky čemuž ji bude moci zdarma využít každý – a to i například Ministerstvo spravedlnosti ČR,” dodal.

Webová aplikace, kterou Piráti vyvinuli, umožňuje snadné a moderní vyplnění všech důležitých údajů online, namísto obíhání úřadů. Žádost je následně automaticky zpracována a všechny formality se vyřídí bez nutnosti zásahů začínajícího podnikatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…