Prokop (ANO): 300 milionů na bydlení pro uprchlíky Praha má, na mnohé ale peníze nenajde

22.01.2024 23:02 | Komentář

Radní dnes schválili úpravu rozpočtu pro tento rok, ve kterém je vyhrazeno 300 milionů korun na pokrytí kompenzačních příspěvků pro poskytovatele nouzového bydlení pro válečné uprchlíky.

Prokop (ANO): 300 milionů na bydlení pro uprchlíky Praha má, na mnohé ale peníze nenajde
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Chápu potřebu pomoci lidem postiženým válečným konfliktem na Ukrajině. Je ale potřeba se ptát, zda jsou tyto nemalé finanční prostředky vynaloženy skutečně efektivně. Praha čelí mnoha dalším naléhavým problémům. Nemá dostatek bytů pro vlastní občany, nemá dostatek míst ve školkách a školách, nedokáže za současně tíživé ekonomické situace pomoci matkám samoživitelkám, seniorům a dalším chudobou ohroženým skupinám. Domnívám se, že finanční prostředky hlavního města by měly být spravedlivě rozděleny s ohledem na širokou škálu obyvatel města. Zatím se ale spíše zdá, že pro jedny máme dost a pro jiné vůbec.

Hlavní město by mělo být pro zbytek republiky příkladem správného hospodaření a pečlivého přístupu k veřejným financím, což se dle mého názoru v tomto případě neděje. Kde máme jistotu, že těch 300 milionů bude využito skutečně efektivně?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…