Prokop (ANO): Argumenty, že zde vzniká jakási koalice, odmítám

15.12.2022 21:09 | Tisková zpráva

Výzva zastupitelům hlavního města Prahy

Prokop (ANO): Argumenty, že zde vzniká jakási koalice, odmítám
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Jsem vážně nešťastný z průběhu dnešního jednání na Zastupitelstvu hl. m. Prahy. Místo toho, abychom společně udělali první krok k odblokování šílené situace, kdy ještě 83 dnů od voleb není zvoleno nové vedení města, a jako vstřícné gesto alespoň vůči Pražanům dnes zvolili Bohuslava Svobodu novým primátorem, se Piráti a Praha Sobě do osoby pana docenta Svobody navážejí a očividně nechápou, proč je to po tak rekordně dlouhé době vhodné rozhodnutí.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Byli to přitom Piráti i Praha Sobě, kdo tu celou dobu od září otevřeně přiznávali, že Bohuslavu Svobodovi post primátora jako vítězi voleb jasně náleží, zatímco jednali o koalici na tzv. vládním půdorysu. Najednou, když už se má konečně něco dít a přinejmenším primátor má být zvolen (zatím beze zbytku Rady), se jim to nelíbí a dohadují se.

Argumenty typu, že zde vzniká jakási koalice mezi SPOLU a hnutí ANO, odmítám a považuji je za přehnané. Žádná taková koalice zde nevzniká. Už před měsícem a půl jsme společně s Patrikem Nacherem za hnutí ANO nabídli SPOLU dočasnou podporu jejich menšinové Rady, aniž bychom pro sebe žádali žádné funkce, dozorčí rady, trafiky nebo kdovíco. Nabídli jsme to proto, abychom odblokovali tuto politickou krizi, která zde vznikla a kterou považujeme za škodlivou pro celou Prahu a hlavně Pražany, kteří v jejím důsledku budou trpět nejvíce. Zatímco se politici dohadují o křesla, neřeší se zásadní problémy našich obyvatel, nepracuje se na důležitých projektech a lidé jsou odevzdáni napospas současné ekonomické situaci.

Vyzývám proto znovu členy ostatních politických klubů. Pojďme společně překousnout vzájemné neshody i osobní animozity a udělejme první konstruktivní krok k řešení této zapeklité situace. Bude to výrazný signál i pro naše občany o tom, že nelpíme pouze na svých egách a dokážeme spolupracovat v zájmu lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …