Prokop (ANO): Bydlení v maringotce se sdílenými bytovými prostory?

19.11.2021 14:32 | Komentář

Milí Pražané, umíte si představit, že byste bydleli v maringotce, domečku o pár metrech čtverečních, ve kterém nemáte ani sprchu, nebo že byste většinu bytových prostor sdíleli s dalšími rodinami?

Prokop (ANO): Bydlení v maringotce se sdílenými bytovými prostory?
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Právě tak žijí protagonisté rozsáhlého speciálu s názvem Bydlení za všechny prachy, který před pár dny vydalo Aktuálně.cz

Příběhů o okrajových způsobech bydlení ale nejsou samoúčelné; slouží jako odrazový můstek k hlubšímu pochopení neutěšené situace, ve které se mileniálové toužící se usadit nacházejí -- dostupné jim ve většině případů není nejen vlastnické bydlení, ale ani předražené komerční nájmy.Reportáže hojně doplňují komentáře sociologů Tomáše Hoření Samce a Petra Kubaly, kteří se fenoménem nedostupného bydlení i možnými řešeními dlouhodobě zabývají.

Nechybí ani řada grafů ilustrujících současnou situaci a její vývoj.Speciál je poměrně rozsáhlý a na jeho četbu je třeba vyhradit si dostatek času. Přesto jej ale doporučuji každému se zájmem vnímat bytovou  otázku v širších souvislostech. Novináři z aktualne.cz odvedli opravdu skvělou práci. ZDE odkaz, kde najdete zmíněný speciál.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.