Prokop (ANO): Co je za otočkou Pirátů ohledně vizuálního smogu?

01.07.2023 14:16 | Komentář

A máme tady zase problematiku JCDecaux a odstraňování reklam z centra Prahy. Vedení města v pondělí na jednání rady schválilo, že Praha začne jednat o odkupu reklamních ploch do vlastního majetku.

Prokop (ANO): Co je za otočkou Pirátů ohledně vizuálního smogu?
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Scénářů, jak s nimi v případě odkupu naložit, je několik. Praha je může koupit a odstranit, pak ale vyhodí spoustu peněz z okna. Může je začít provozovat sama, což by dávalo smysl a město to mělo udělat už dávno. Nebo je může pronajímat jiné reklamní agentuře. Nesmíme ale zapomínat, že velká část citylightů po Praze nemá stavební povolení, takže město v zásadě začne jednat o odkupu černých staveb.

Materiál navrhl radní Hroza za TOP 09. Rada ho jednomyslně schválila, což by nebylo nic podivného.  Kdyby nesouhlasili i Piráti, kteří proti reklamám ve městě vždy velmi bojovali. Co za jejich souhlasem je?

Dovolte mi připomenout, že před 4 lety vyplynula na povrch informace, že se pirátská zastupitelka Michaela Krausová scházela se souzeným manažerem JCDecaux Tomášem Tenzerem. Na super transparentním webu Pirátů ale záznamy o těchto schůzkách nebyly. Prý nešlo o lobbing tak o schůzkách nebylo potřeba informovat. O co tedy šlo? Tenzer v předcházejících komunálních volbách za Piráty kandidoval a Pirátská strana dostala od JCDecaux v předvolební kampani až 75% slevu.

Jaké je tedy spojení Pirátů a JCDecaux? Kdo na prodeji reklamních ploch vydělá?Budu určitě chtít, aby se případným odkupem reklamních ploch zabýval kontrolní výbor. A myslím, že Piráti by to měli chtít taky.

Pro připomenutí posílám ještě články, které se tématu věnovaly ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…