Prokop (ANO): Dostavba části Pražského okruhu snad brzy začne

15.04.2017 21:30

Pražský okruh, respektive jeho část 511 je zase o krok blíže k dostavení. Nyní musí projít složitým procesem posuzování vlivu na životní prostředí EIA. Praze se podařilo celý proces urychlit vytvořením speciálního týmu.

Prokop (ANO): Dostavba části Pražského okruhu snad brzy začne
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

 V polovině dubna dostane Ministerstvo životního prostředí studii o posouzení vlivu na životní prostředí. Poté budou následovat ještě dva procesy, uzemní a stavební řízení. Česká legislativa bohužel umožňuje v podstatě každému, aby tak důležitou stavbu pozastavil. Veřejnost se může odvolat proti každému procesu jednotlivě, soudy tak trvají trojnásobně déle. Poslanci nyní projednávají novelu stavebního zákona, která by mohla možnosti ověřovatelů omezit.

Schválení dostavby části okruhu by se řadě lidí ulevilo, především obyvatelům Spořilova a Jižního Města, kudy nyní projede denně stovky kamionů.

„Dostavba pražského okruhu, zejména v trase 511 spojující úsek z D1 na D11 je pro mě absolutní prioritou. Pomoci dobudování této páteřní komunikaci věnuji mnoho času od počátku mé politické kariéry. Jsem opravdu nadšen z toho, že konečně za naší reprezentace se realizace stavby rychle blíží. Držte nám všem prosím palce, ať se vše povede dle plánu a zbavíme se do pár let kamionů z Jižního Města a Spořilova. Děkuji za podporu všem, kteří mi v tomto pomáhají.“ Ing. Ondřej Prokop, zastupitel hl. m. Prahy a MČ Praha 11.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…