Prokop (ANO): Lídrem a kandidátem na pražského primátora je Patrik Nacher

10.07.2022 8:38 | Tisková zpráva

Pražské hnutí ANO má definitivně schválenu kandidátku k zářijovým volbám. Celorepublikový výbor hnutí ANO ji potvrdil tak, jak byla navržena pražskou organizací. Lídrem byl zvolen poslanec, pražský zastupitel a dlouholetý bojovník za práva spotřebitelů Patrik Nacher. Následovaný předsedou zastupitelského klubu Ondřejem Prokopem a Barborou Kořanovou.

Prokop (ANO): Lídrem a kandidátem na pražského primátora je Patrik Nacher
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

„Podpora kolegů mě potěšila, ale tím ta práce teprve začíná. Prahu je potřeba po těch čtyřech letech rozhýbat a začít ji konečně řídit. Současnému vedení se toho příliš nepovedlo, a to aktivistické vedení města se neosvědčilo,“ říká lídr hnutí ANO Patrik Nacher.

„Patrik je jednou z nejvýraznějších tváří pražské politické scény, a hlavně jeden z nejpracovitějších lidí, které znám. I z opozice se mu dařilo prosazovat spoustu témat. Díky němu se například Praha a všechny městské firmy zapojily do Milostivého léta, Dopravní podnik na základě jeho aktivity zastavil dětské exekuce, bojoval také proti nepoctivým směnárnám a opakovaně otevírá ve Sněmovně i problematiku krátkodobého ubytování,“ říká předseda pražské organizace hnutí ANO Ondřej Prokop.

„Podařilo se nám sestavit silnou a vyváženou kandidátku. Máme tam experty na dopravu, IT, úspěšné zastupitele z městských částí, ale i kolegy se zkušenostmi z vysoké politiky. Všem nám je jasné, že pokud chceme skutečně uspět, musíme to také tvrdě odpracovat. Lidé jsou teď znechuceni tou současnou korupční kauzou, která pod vedením Pirátů na magistrátu propukla. Chceme proto nabízet hlavně věcná a konkrétní témata, která pozitivně ovlivní kvalitu života v Praze. Město se nedá řídit přes Instagram, jak to zkoušel primátor Hřib,“ dodává ke kandidátce Ondřej Prokop.

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

On sám bude Patriku Nacherovi krýt záda z druhého místa kandidátky. Věnovat se chce především pražským sídlištím a dostupnosti bydlení. Sám celý život žije na Jižním městě, takže a těmto tématům se dlouhodobě věnuje.

Na třetím místě kandidátní listiny je Barbora Kořanová. Exposlankyně, která se dlouhodobě věnuje oblasti digitalizace. A úspěšně. Je autorkou i dvou zákonů, které zvítězily v soutěži zákon roku. „Chtěla bych, aby se v Praze o digitalizaci přestalo jen mluvit, ale začalo se skutečně digitalizovat. Zatím je to tristní,“ říká Barbora Kořanová.

Čtvrté místo hájí zkušený místostarosta Prahy 15 a dopravní expert Václav Bílek. Na pátém místě kandidátní listiny je další místostarosta Jan Kolář. Na Praze 2 se věnuje hlavně rozvoji informatiky a aplikaci chytrých řešení, které lidem usnadňují lidem životy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.