Prokop (ANO): Podporuje vedení Prahy družstevní bydlení tak, jak hlásá? Ne za zavřenými dveřmi

31.05.2022 10:29 | Tisková zpráva

V hlavním městě je kritický nedostatek bytů. Velmi dobrým a poměrně rychlým řešením je družstevní výstavba. Tomu většina politického spektra v Praze i fandí, ale někteří jen navenek, zdá se.

Prokop (ANO): Podporuje vedení Prahy družstevní bydlení tak, jak hlásá? Ne za zavřenými dveřmi
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Když totiž na dnešní jednání pražské rady Hana Marvanová Kordová přinesla materiál týkající se družstevní výstavby v lokalitě Radlická, strhla se hodinová hádka o zařazení materiálu do programu a ve výsledku její návrh zařazen nebyl. Proč?

Není mi to jasné, když na výstavbě má spolupracovat se soukromým investorem jak hlavní město, tak příslušná městská část, která již podporu tohoto projektu deklarovala. Lokalita pro tuto výstavbu byla vytipována na základě usnesení radních z června loňského roku. Stejní radní schválili loni v listopadu uzavření memoranda o spolupráci na tomto projektu mezi Prahou 5 a hlavním městem. Máme konec května a najednou už radním tento záměr nevoní?

Vzhledem k tomu, že nejvíc proti byla Čižínského Praha Sobě, řekl bych, že tuto výstavbu nepodporují hlavně kvůli tomu, že s návrhem přišla radní Marvanová a ne oni. Protože by se pak mohlo stát, že mediální zásluhy by pak mohly patřit někomu jinému a to oni prostě špatně snáší. Praha Sobě navíc tlačí mediálně méně známý projekt “Spolkového bydlení” s mnoha problémy a družstevnímu bydlení tak zjevně nefandí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…