Prokop (ANO): Praha 11 nemá kontrolní ani finanční výbor

09.11.2022 5:34 | Tisková zpráva

Jsem velmi nemile překvapen, spíše zklamán, že skoro 2 měsíce od voleb nemá vítězné Hnutí pro Prahu 11 žádný plán ani řešení na správu Prahy 11.

Prokop (ANO): Praha 11 nemá kontrolní ani finanční výbor
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Nevysvětlili nám, jak si to představují a dokonce navrhli, že se z programu jednání vyřadí všechny body týkající se voleb starosty, rady i výborů. Přitom ustanovit a zvolit kontrolní a finanční výbor ukládá zákon. Dle mého názoru tak došlo nejen k neřešení povolební situace, ale i k porušení zákona.

Hnutí pro Prahu 11 tak dnes legitimizovalo další vládní dosluhující radu bez mandátu z voleb. Zjevně jim nevadí rozhodování dosluhující rady bez mandátu, která třeba nyní má vybírat zhotovitele na další etapu rekonstrukce ubytovny Sandra za stovky milionů. Bez kontroly. Zvítězí opět firma propojená s Tomášem Hrdličkou, tak jak je u Pirátů obvyklé? Pro Piráty opravuje už první etapu, nebo třeba staví školu na Šeberově (opět v gesci Pirátů).

Stejně tak vítěz voleb Hnutí pro Prahu 11 dalo jasně najevo, že jim jsou finance MČ P11 ukradené, protože odmítli zvolit i další zákonný výbor - finanční. Ten by měl projednat rozpočet pro rok 2023. Bez rozpočtu bude naše MČ v provizorium, což může být velký problém zvláště v dnešní době energetické a inflační krize, kdy hrozí krach řady sportovních, kulturních klubů, ale i řada občanů se dostává do složité situace a budou potřebovat pomoct.

Hnutí ANO chtělo na dnešním zastupitelstvu alespoň zvolit výbory, aby městskou část začali spravovat lidé zvolení v letošních volbách.

Co mě opravdu nadzvedlo, je dotace 100 mil. Kč na další etapu rekonstrukce ubytovny Sandra, kterou vyjednal dosluhující starosta Jiří Dohnal na magistrátu. Je dobře, že vyjednal peníze, ale naprosto mě zaskočily podmínky, které s přijetím peněz souvisí. Piráti souhlasili s tím, že dobrovolně předáme 70 bytů hl.m.Praze. Z toho hrozí, že v domě vznikne Ghetto jako na Černém Mostě nebo v Řepích. Pro mě naprosto nepřijatelné. Ale co je zvlášť zásadní, to je 3. podmínka, kdy MČ P11 má souhlasit s tím, že přijetím této dotace už nebude žádat o žádné další peníze, zejména ne na řešení parkování v lokalitě kolem Sandry!!! Dlouhodobě bojuji za to, aby se parkování u Sandry a Hotelu Opatov řešilo, dokonce jsem navrhoval opakovaně, aby nebylo možné zabydlet objekty do vyřešení parkování. A Piráti nyní navrhují, abychom dobrovolně vzdali vybudování parkovacího domu v ulici Šalounova. Naše MČ na jeho stavbu nebude mít peníze a spolupráce na výstavbě s hl.m. Prahou je naprosto nutná. Proto jsem byl kategoricky proti dnes dotaci přijmout a navrhl jsem ať Rada jedná o vypuštění těchto podmínek a peníze přijmeme až po tom, co budou podmínky zrušeny.

Kromě toho jsem chtěl umožnit vystoupit i panu Roušarovi, majiteli Krtkova světa, který roky bojuje s mnoha úřady o udržení svého parku. Ani tento můj návrh zastupitelé nepodpořili.

Jsem zklamán z toho, že se politická kultura na Praze 11 zatím nemění. Všichni sledují jen své osobní zájmy a problémy občanů nikoho nezajímá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…