Prokop (ANO): Praha 11 otevřela poradenské centrum pro místní podnikatele, poskytované služby jsou zdarma

30.04.2020 20:57

Městská část Praha 11 včera otevřela poradenské centrum pro jihoměstské podnikatele, které zasáhla opatření přijatá v rámci nouzového stavu.

Prokop (ANO): Praha 11 otevřela poradenské centrum pro místní podnikatele, poskytované služby jsou zdarma
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Ve spolupráci se společností Grant Thornton Advisory nabízí centrum bezplatné poradenství ohledně možných forem podpory, pomáhá se zpracováním žádostí a řešením všech dalších problémů, s nimiž se podnikatelé aktuálně potýkají. Vedle osobní návštěvy centra lze jeho služby využívat i telefonicky nebo online.

Negativní důsledky pandemie nového typu koronaviru se nevyhýbají nikomu, zvlášť tíživě pak dopadají na podnikatelskou sféru. Řada podnikatelů musela kvůli opatřením přijatým během nouzového stavu svou činnost výrazně omezit nebo dokonce ukončit, další o přežití na trhu stále bojují. Městská část Praha 11 se proto rozhodla podat místním podnikatelům pomocnou ruku v podobě otevření specializovaného poradenského centra, které mohou všichni zájemci z podnikatelské veřejnosti využívat zcela bezplatně.

„Akutní zdravotní hrozba spojená s pandemií už je snad pomalu za námi, zdaleka jsme však nevyhráli - přichází totiž druhá fáze krize, v níž budeme sčítat ekonomické ztráty. Ty se samozřejmě nevyhnuly ani podnikatelům, kteří nyní v mnoha případech stojí před rozhodnutím, zda svou činnost neukončit. Výjimkou nejsou ani podnikatelé působící v Praze 11, jimž jsme se rozhodli pomoci nad rámec vládních kroků. V poradenském centru, které jsme pro ně otevřeli, mohou nyní zdarma využívat celé spektrum odborných služeb,“ vysvětlil Ondřej Prokop (ANO), místostarosta MČ Praha 11 pro majetek, investice a podporu podnikání.

Mezi služby poskytované poradenským centrem patří:

- konzultace a poradenství ohledně různých forem podpory, na něž může podnikatel dosáhnout
- pomoc s podáním žádostí o státní podporu
- pomoc s podáním žádostí o podporu ze strany soukromých institucí (banky, pojišťovny)
- informování o formách podpory realizovaných či připravovaných Městskou částí Praha 11
- monitoring vládních a navazujících opatření dopadajících na podnikatele

„Každému podnikateli, který si k nám přijde pro radu, se pokusíme sehnat veškerou pomoc ze státní podpory, případně zajistíme i podporu ekonomickou a obchodní. V těžkých časech, jaké právě zažíváme, je zvlášť důležité, aby si lidé navzájem pomáhali a svět se tak mohl opět postavit na nohy. Jsem proto moc rád za navázání spolupráce s Prahou 11 a těším se na spoustu úspěšných podnikatelských příběhů, které nyní budeme psát,“ dodal Jiří Köhler, ředitel finančního a datového oddělení společnosti Grant Thornton Advisory.

Poradenství mohou podnikatelé využít některým z následujících způsobů, a to vždy v pracovních dnech v čase 9.00 – 17.00 hodin:
- osobně v poradenském centru (po předchozím objednání) na adrese Opatovská 874, Praha 11
- telefonicky na tel. 607 055 573 (mimo provozní dobu funguje záznamník, na němž lze zanechat vzkaz - pracovníci poradenského centra budou volajícího kontaktovat co nejdříve)
- e-mailem na adrese covid@cz.gt.com

Více informací, včetně užitečných rad, tipů a formulářů ke stažení naleznou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…