Prokop (ANO): Pražané nesmí být trýzněni hlukem z koncertů

25.03.2023 14:28 | Tisková zpráva

Na čtvrtečním jednání pražského zastupitelstva jsme za hnutí ANO navrhli mimo jiného vytvoření a svolání pracovní skupiny, která se intenzivně začne zabývat řešením hluku z letních open-air akcí na území hlavního města.

Prokop (ANO): Pražané nesmí být trýzněni hlukem z koncertů
Foto: Šimon Rogl
Popisek: Setkání předsedy pražského ANO Ondřeje Prokopa s občany

Tuto problematiku už řešíme v Praze skoro 2 roky. Minulá radní pro kulturu Třeštíková si bohužel nedokázala s nadměrným hlukem převážně z Ledáren Braník jakkoliv poradit. Byli jsme to my, kdo vyslyšel výzvy mnohých občanů a opakovaně tento problém přinášel na jednání zastupitelstva, a kdo ve spolupráci s radní Hanou Kordovou Marvanovou inicioval vznik pracovní skupiny i návrh vyhlášky o regulaci hluku v hlavním městě. Bohužel jsme ale další oporu v bývalé koalici nenašli a Pražané byli dále vystaveni negativním vlivům hudební produkce pod širým nebem.

Ani v tomto volebním období ale nenecháme nic spát. Jako předseda kontrolního výboru jsem na konci února vyzval náměstka pro kulturu Jiřího Pospíšila, aby v přípravě pracovní skupiny pokračoval a svolal její jednání. Na mou výzvu však až do zastupitelstva nijak nereagoval. I proto jsme s kolegy z ANO rozhodli problém znovu otevřít na zastupitelstvu a předložili jsme materiál, který schvaluje vytvoření pracovní skupiny. V ní by měli být zastupitelé napříč politickým spektrem, zástupci kulturní obce, Ledáren Braník, dotčených občanských spolků, hygieny nebo městské policie.

Protože si myslíme, že problém již nesnese odkladu, materiál dále ukládá náměstkovi pro kulturu Pospíšilovi svolat první jednání nově vzniklé pracovní skupiny nejpozději do 27. dubna.

Občané Prahy 4, ale i dalších městských částí, například protilehlého Barrandova, si na nepřiměřený hluk stěžují od léta 2021, kdy se po covidové pauze znovu začaly rozjíždět kulturní akce a kdy si ve dříve dlouho opuštěných Ledárnách zřídil letní scénu kultovní pražský hudební klub Lucerna Music Bar. Obyvatelé čtvrté městské části volali o pomoc u vedení městské části i magistrátu, sepsali dokonce petici, kterou podepsaly stovky Pražanů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…