Prokop (ANO): Shodu radní našli nad svým oblíbeným zdražováním

07.12.2021 16:21 | Tisková zpráva

Komentář k včerejšímu jednání Rady zastupitelstva hl. m. Prahy

Prokop (ANO): Shodu radní našli nad svým oblíbeným zdražováním
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Pražská radní Milena Johnová předložila svým koaličním kolegům na jednání Rady návrh záměru transformace Městské nemocnice následné péče a změny zřizovací listiny. Jde o projekt, nad kterým radní pro sociální oblast a zdravotnictví pracuje skutečně dlouho, a z některých rozhovorů do médií by se zdálo, že je to jeden ze stěžejních úkolů její gesce. Transformací má vzniknout mimo jiné prostor pro rozvoj chybějících druhů péče včetně adiktologie, paliativní péče atd.

Bohulibý projekt, dalo by se říct. K velkému překvapení zřejmě nejen paní radní Johnové bylo projednání tohoto materiálu přerušeno. A diskuze, která se k němu vedla, nebrala konce. Ostatní radní měli k tomuto návrhu celou řadu připomínek, ze kterých byla mnohdy paní Johnová evidentně rozladěná. Nedivím se, mnohé mohli mít už dávno vydiskutované předem, ne to řešit na Radě.

Celé toto představení považuji za opětovné selhání koaliční spolupráce. Každopádně nyní se bude čekat na vypořádání mnoha připomínek a návrh se vrací i na jednání Výboru pro zdravotnictví ZHMP.

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí

Shodu ale radní našli nad svým oblíbeným zdražováním, prošel tak návrh obecně závazné vyhlášky o místním poplatku za odkládání komunálního odpadu z nemovité věci s pozměňovacím návrhem, spočívajícím v pověření k jednání s ministerstvy o podobě dotčeného zákona. Nepochybuji, že konkrétně o tomto bodu povedeme na prosincovém zastupitelstvu bouřlivou diskuzi. Primátor Hřib opět burácel cosi o špatném zákonu z dílny hnutí ANO. K němu se však pražská koalice mohla vyjadřovat od ledna, kdy vstoupil v platnost. Nechat to až na prosinec považuji za alibismus.

Diskuzi na zastupitelstvu očekávám i nad dalším návrhem obecně závazné vyhlášky o místním poplatku z pobytu, který zvyšuje stávající denní sazbu 21 korun na zákonné maximum 50 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.