Prokop (ANO): Vnitroblok Sulanského a Novomeského brzy v novém

28.06.2020 21:43

Velmi dobře si pamatuji, jak kdysi vypadal vnitroblok Sulanského a Novomeského v Hájích. Před 30 lety tam vznikly krásné zelené trávníky a nový park s lavičkami, který mohli místní používat.

Prokop (ANO): Vnitroblok Sulanského a Novomeského brzy v novém
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Celkově to byl fajn prostor pro rodinky, kam se dalo o volném odpoledni zajít s dětmi, nechat je si hrát a klábosit se sousedy. Bohužel stejně jako další podobná místa v průběhu posledních několika desetiletí i toto nebylo správně udržováno a tak nám celý vnitroblok zchátral. Jednotlivé prvky parku zapadaly a okolí zarostlo, lavičky se nám také hodně opotřebily, stříšky se rozbily a zmizely a kdovíco ještě. Byla to velká škoda a jak dobře víte, mnohokrát jsem mluvil o tom, že jedna z mých vizí pro Jižní Město vždy byla revitalizace a obnovení těchto kdysi oblíbených rodinných míst.

Zrovna vnitroblok Sulanského a Novomeského je jedním z těch, které jsme uvedli do pohybu. V současnosti pracujeme na tom, aby byla tato malá oáza klidu mezi panelovými domy znovuobnovena do původního stavu – a nejen to, ještě ho vylepšíme. Přibude nám hřiště na petanque, hráčský stolek se šachovnicí, doplníme tam nové záhony okrasných trav a nově také vysázíme platany rámující hřiště.

Vím, že mnozí z vás komentovali nelibě navýšení dani z nemovitostí, ale je to právě i toto opatření, které nám umožňuje měnit Jižňák k lepšímu. Já sám jsem nerad, když se daně navyšují, ale vzhledem k situaci, kterou nám přinesly poslední měsíce, teď opravdu řešíme každou korunu a tohle Praze 11 hodně pomůže. My obecně nechceme významné nebo pro Jižní Město důležité projekty rušit, pokud k tomu nejsme vyloženě donuceni ekonomickou situací, a tak mě těší, když třeba i tyto práce, jako je obnovení zapomenutého a neudržovaného vnitrobloku, mohou pokračovat. Přikládám fotky z probíhajících stavebních prací. Jsem velmi zvědavý na výslednou podobu. Určitě o tom ještě napíšu, tak neváhejte sledovat novinky.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.