Prokop (ANO): Vzniká státní developer s prvotním cílem výstavby 1380 bytů

14.10.2021 4:33

Milí Pražané, před několika měsíci jsem tu avizoval vznik Pražské developerské společnosti, která podpoří rozvoj městského nájemního bydlení ?? v hlavním městě.

Prokop (ANO): Vzniká státní developer s prvotním cílem výstavby 1380 bytů
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Podobný subjekt nyní vzniká pod vedením ministerstva pro místní rozvoj také na státní úrovni a jeho pilotní projekt by měl na realitní trh přinést 1380 obecních bytů za přibližně 3 miliardy korun. Stejně jako v případě městského developera se i zde při výstavbě počítá se spoluprací státního a soukromého sektoru. Ta bude probíhat na základě tak zvaného PPP, tedy modelu, kdy stavitelem i provozovatelem nájemních bytů bude soukromá společnost, zatímco obec nebo stát bude nemovitosti postupně splácet. V České republice má tento způsob financování zatím málo prošlapanou cestou, avšak ve Francii, která je v tomto ohledu v Evropě průkopníkem, úspěšně funguje již několik desetiletí. Pevně věřím, že spojení soukromého sektoru, který disponuje potřebnými financemi, a státu jakožto vlastníka mnoha pozemků i know-how v oblasti administrativy, se osvědčí také v našich podmínkách. Stejně tak doufám, že směr, který v oblasti stavebního rozvoje načrtlo ministerstvo pro místní rozvoj řízené ministryní Klárou Dostálovou, udrží i její případný nástupce.Co si o developerské společnosti zřízené pod vedením ministerstva pro místní rozvoj myslíte vy. Je to dobrý nápad. Napište mi, jako obvykle svůj názor do komentáře pod příspěvek.Článek, na který reaguji najdete ZDE.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice