Prostějov: Výsadba zeleně ve městě pokračuje

12.11.2022 17:02 | Tisková zpráva

Do konce listopadu zajistí Odbor správy a údržby majetku města na území celého Prostějova podzimní výsadbu stromů a keřů. Celkem je v plánu vysadit 123 stromů, 1400 keřů a také podsadit trvalkové záhony.

Prostějov: Výsadba zeleně ve městě pokračuje
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Sázet se má například na sídlišti E. Beneše, v Kolářových sadech, na ulici J. Lady, Resslova, C. Boudy, na sídlišti Šárka, Husově náměstí, v lesoparku Hloučela na psí louce od ulice Olomoucká, ve Vrahovicích na ulici Čs. armádního sboru a u kostela, v Žešově, v Krasicích na ulici Západní, v parčíku J. V. Sládka a u rybníka. Zároveň bude provedena podsadba uschlých hrušní na ulici Česká.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

„Město Prostějov vyčlenilo na výsadby částku 1.84 milionu korun (včetně DPH). V současné době máme již úspěšně za sebou první kolo nových výsadeb stromů. Konkrétně to je u bytového domu na ulici J. B. Pecky v počtu osmi stromů ve složení lípa, magnolie a hrušně. Dále poblíž domu Kostelecká 366, kde byly vysazeny tři lípy. Nové keřové záhony správce zeleně vysadil v části ulic Okružní, Vrahovická a v Žešově. Obnoveny byly keřové záhony na ulicích Werichova, E. Valenty, na sídlišti Svobody, na městském hřbitově a ve vnitrobloku ulice Francouzská. Současně proběhla, jako každý rok, tematická podzimní výsadba žardinek, kterou můžete vidět na Žižkově náměstí,“ vyjmenoval místa výsadby náměstek primátora pro komunální služby Jiří Pospíšil.

Po celém městě se též započalo se zazimováním záhonků s trvalkami a teplomilnou zelení. „Vzorně připravené trvalkové záhony na zimu již máme například na ulici Rejskova, na Žižkově náměstí, na kruhových objezdech v ulicích Plumlovská či Kostelecká a zazimovaný je už i letos nově vytvořený trvalkový záhon na ulici Janáčkova - poblíž vlakového a autobusového nádraží,“ doplnil náměstek Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…