Putnová (TOP 09): Se studenty v Moravském Krumlově budeme mluvit nejen o smyslu a budoucnosti EU

11.05.2016 14:16

Ve středu 12. května v 10 hodin budou na gymnáziu v M. Krumlově debatovat se studenty Magda Vašáryová, poslankyně Anna Putnová a starosta Krumlova Tomáš Třetina. Se studenty 2. a 3. ročníku budou hovořit o smyslu a budoucnosti Evropské unie a také o výročí vzniku Československé republiky v roce 1918.

Putnová (TOP 09): Se studenty v Moravském Krumlově budeme mluvit nejen o smyslu a budoucnosti EU
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Anna Putnová

„Chci se studenty otevřít debatu o vybudování památníku padlých ve dvou světových válkách, ale také památníku, který bude připomínat boj za demokracii a bude vztyčeným prstem připomínající zločiny komunistů a fašistů. V Krumlově dosud nemáme žádné podobné pietní místo. Zajímá mě názor mladých lidí na nedávné dějiny, které jsou však stále živé a zasahují do našich rodin,“ popsal Třetina a doplnil, že památník je pouze v místní části Polánka a Rakšice.

Magda Vášáryová je slovenská herečka, diplomatka, státní úřednice a politička, sestra herečky Emílie Vášáryové a manželka herce Milana Lasici. Po sametové revoluci v roce 1989 se stala velvyslankyní ČSFR v Rakousku, v květnu 1999 neúspěšně kandidovala na úřad prezidenta Slovenské republiky. V letech 2000–2005 působila ve funkci velvyslankyně Slovenské republiky v Polsku, poté pracovala ve funkci státní tajemnice slovenského ministerstva zahraničních věcí. Od 17. června 2006 je poslankyní Národní rady za Slovenskou demokratickou a křesťanskou unii – Demokratickou stranu, v roce 2010 svůj poslanecký mandát obhájila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.