Putnová (TOP 09): Se studenty v Moravském Krumlově budeme mluvit nejen o smyslu a budoucnosti EU

11.05.2016 14:16

Ve středu 12. května v 10 hodin budou na gymnáziu v M. Krumlově debatovat se studenty Magda Vašáryová, poslankyně Anna Putnová a starosta Krumlova Tomáš Třetina. Se studenty 2. a 3. ročníku budou hovořit o smyslu a budoucnosti Evropské unie a také o výročí vzniku Československé republiky v roce 1918.

Putnová (TOP 09): Se studenty v Moravském Krumlově budeme mluvit nejen o smyslu a budoucnosti EU
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Anna Putnová

„Chci se studenty otevřít debatu o vybudování památníku padlých ve dvou světových válkách, ale také památníku, který bude připomínat boj za demokracii a bude vztyčeným prstem připomínající zločiny komunistů a fašistů. V Krumlově dosud nemáme žádné podobné pietní místo. Zajímá mě názor mladých lidí na nedávné dějiny, které jsou však stále živé a zasahují do našich rodin,“ popsal Třetina a doplnil, že památník je pouze v místní části Polánka a Rakšice.

Magda Vášáryová je slovenská herečka, diplomatka, státní úřednice a politička, sestra herečky Emílie Vášáryové a manželka herce Milana Lasici. Po sametové revoluci v roce 1989 se stala velvyslankyní ČSFR v Rakousku, v květnu 1999 neúspěšně kandidovala na úřad prezidenta Slovenské republiky. V letech 2000–2005 působila ve funkci velvyslankyně Slovenské republiky v Polsku, poté pracovala ve funkci státní tajemnice slovenského ministerstva zahraničních věcí. Od 17. června 2006 je poslankyní Národní rady za Slovenskou demokratickou a křesťanskou unii – Demokratickou stranu, v roce 2010 svůj poslanecký mandát obhájila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…