Raindl (KSČM): Kontrola heren je nutná

20.07.2014 15:52

Omezení částky, kterou je možno za jeden den v herně či kasinu prosázet, je určitě na první pohled krok správným směrem, ke kterému se většina Poslanecké sněmovny odhodlala. Fakticky se jedná ale o zcela nedostatečné řešení tohoto společenského problému.

Raindl (KSČM): Kontrola heren je nutná
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Raindl

Česká republika je bohužel co do počtu heren v rámci Evropy na vedoucích příčkách a je jimi zasypána. Až tedy na místa, kde si samospráva poradila sama, vzdor Ministerstvu financí. Proti hernám by bylo nejvhodnější zasáhnout co nejtvrdším možným způsobem (třeba úplným zákazem). Jejich efekt pro společnost je čistě negativní. Jako byznys nemá hazard naprosto žádnou přidanou hodnotu. Je pouhou jistotou zisku pro provozovatele.

Herny s sebou nesou celou škálu škodlivých důsledků. Vznikají mnohá lidská neštěstí z důvodu gamblerství, propadnutí dluhům a následnému častému propadnutí kriminální činnosti z čiré zoufalosti. Jsou také dobrým prostředkem pro praní špinavých peněz a v této souvislosti často existuje propojení s dalšími nelegálními činnostmi jako prodej tvrdých drog či kuplířství a mnohé další.

Není jediný důvod, proč by zdravá společnost měla dále takto společensky škodlivý byznys tolerovat. Pracuji jako psycholog s problémovými dětmi z rodin, kdy jednou z příčin rozpadu je právě gamblerství.

Mgr. Miroslav Raindl, kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR, volební obvod č. 63 – Přerov

Mgr. Miroslav Raindl

  • KSČM
  • Navažme na to dobré - kandiduji do Senátu
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii