Rajchl (PRO): Baví mě, když na moje komentáře reagují potrefené husy

31.07.2023 12:12 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakcím médií na komentáře na sociálních sítích

Rajchl (PRO): Baví mě, když na moje komentáře reagují potrefené husy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda PRO Jindřich Rajchl

Tentokrát zase twitterová kavárna přispěchala na pomoc Honzíkovi Cemperovi, jenž prý podle Antonína Šlajcha neudělal nic špatně, protože vycházel z dostupných zdrojů, jímž bylo stanovisko televize BBC, jejímž zdrojem byla ředitelka banky Coutts.

Toník nám tímto svým příspěvkem přesně odhalil naivitu všech těchto svazáckých fact-checkerů. Oni prostě naprosto bezmezně věří oficiálním informacím mainstreamových médií. Vždyť BBC by nám přece nikdy nelhala, že?

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí

No vidíte, lhala ředitelka banky a BBC tuto lež šířila. A kdyby Farage nevytáhl následně dokumenty, které tuto flagrantní lež jasně vyvrací, tak by pan Cemper i Šlajch nadále označovali všechny lidi, věřící Faragově verzi, za lháře.

Takže Toníku, ano, Cemper udělal špatnou věc. Děláš ji i Ty a děláte ji neustále. Vy totiž nenapíšete, že BBC uvedla odlišné informace, a že je tedy otázkou, na čí straně je pravda. Vy to tvrzení BBC prohlásíte za pravdu a každého, kdo tvrdí něco jiného, automaticky za lháře. Akorát si neuvědomujete, že lhát může naopak BBC. A že se to také velmi často děje.

Tak už si zkuste vyndat ty vaše hlavičky ze sedací části těla a uvědomte si, že to vaše zbožštění všeho, co vyhlásí oficiální místa, je vrcholná forma naivismu.

Pokud chcete být seriózními žurnalisty, a nikoliv jen hlásnými troubami oficiální propagandy, tak od nynějška pište, že jedna strana tvrdí A a druhá strana tvrdí B, a nechte čtenáře, aby si vybrali. Pokud jedno z těchto tvrzení prohlásíte za pravdu a zastánce toho druhého za lháře, tak se dostáváte na úroveň naivních posluhovačů oficiálního narativu typu Volkischer Beobachter nebo Rudého práva. Vlastně ještě hluboko pod ni.

Ale to bych po vás asi chtěl moc, že?

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…