Rajchl (PRO): Nejsme proruští, jen vidíme věci jasněji a dříve

09.10.2023 6:23 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na švýcarský plán ukončení institutu dočasné ochrany pro ukrajinské uprchlíky

Rajchl (PRO): Nejsme proruští, jen vidíme věci jasněji a dříve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Švýcarsko plánuje ukončit používání institutu dočasné ochrany pro ukrajinské uprchlíky (čti ekonomické migranty) již v roce 2024 bez ohledu na to, zda vojenský konflikt na východě Ukrajiny bude pokračovat, či nikoliv.

Jsem zvědav na reakce našeho libtardího kroužku, neboť když jsem to samé navrhoval já v případě České republiky už asi před rokem, tak jsem byl za největšího proruského švába. Takže buď nyní budou muset tvrdit, že švýcarská vláda je partičkou Putinových agentů, jež naletěla na jeho propagandu (vrchní čučkař Koudelka by s tím jistě problém neměl - ten vidí ruského agenta za každým rohem), nebo budou muset uznat, že jsem měl naprostou pravdu.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36091 lidí

My v PRO totiž nejsme proruští, jen vidíme věci jasněji a dříve než ostatní a nestydíme se je nahlas říct. Pravda je totiž taková, že není splněna jedna ze základních podmínek pro poskytnutí dočasné ochrany ukrajinským občanům, a tou je nemožnost bezpečného návratu do země svého původu. Pokud totiž někam jezdíte na dovolenou, tak jistě ne na místo, kde se obáváte o svůj život. Proto měl být tento institut u nás už dávno zrušen.

Ukrajinci k nám nechodí proto, že se bojí o svůj život, nýbrž proto, že se u nás mají líp než doma. To je prostý fakt a nemá cenu jej jakkoliv zastírat.

A propos - Švýcaři nabízejí každému Ukrajinci, jenž se bude chtít vrátit zpět do své vlasti, až 4000 eur na osobu! Já mám pro vás lepší nabídku - když nám k tomu dáte mandát a pošlete nás do vlády, tak my je k nim domů vrátíme zcela zadarmo. A to zcela legálně.

Víme, jak na to. Co na to říkáte? Jste PRO?

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…