Rajchl (Trikolora): Chci vystřídat exposlankyni Majerovou Zahradníkovou v čele hnutí

28.12.2021 12:18 | Tisková zpráva

Hnutí Trikolora, které neuspělo v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny PČR, si na svém nadcházejícím sjezdu dne 29. ledna 2022 zvolí nové předsednictvo.

Rajchl (Trikolora): Chci vystřídat exposlankyni Majerovou Zahradníkovou v čele hnutí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Jindřich Rajchl z Trikolóry na demonstraci hnutí Chcípl PES

Bývalou poslankyni Zuzanu Majerovou Zahradníkovou, na kterou přešlo vedení hnutí poté, co rezignoval jeho zakladatel a předseda Václav Klaus ml., se rozhodl vyzvat známý právník, podnikatel a aktivista JUDr. Jindřich Rajchl.

Rajchlovi se nelíbí, že vedení hnutí po fatální prohře ve volbách a ztrátě veškerých pozic neprovedlo žádnou sebereflexi. „Výsledky voleb byly nemilosrdným signálem, že dosavadní šéfka Trikolóry důvěru voličů získat nedokáže,“ říká Jindřich Rajchl a dodává: „jakkoli mám Zuzanu lidsky rád, musím realisticky říci, že má-li mít Trikolóra nějakou budoucnost, musí být v čele hnutí nahrazena. Když se po odchodu Václava Klause ml. v březnu 2021 v Trikolóře začaly organizovat pokusy o různě divoké puče a převraty, zůstal jsem vůči ní loajální a vždy ji přede všemi hájil. Nikdo se totiž neodvážil čestně a nahlas říci, že po Klausovi mladším chce být předsedou právě on. Nyní proto veřejně oznamuji, že chci být předsedou Trikolóry místo Majerové Zahradníkové.“

Jindřich Rajchl, který již získal několik krajských nominací, podle svých slov na lednovém celorepublikovém sjezdu Trikolóry představí novou vizi, s níž lze v příštím období postupně vrátit hnutí mezi dospělé a relevantní politické subjekty České republiky. „Čeká nás dlouhá a nelehká cesta, ale zbavíme-li se amaterismu a nekoncepčnosti v přístupu k veřejnosti a médiím, přestaneme-li improvizovat v klíčových okamžicích a nadřadíme-li zájmy hnutí nad zájmy jednotlivců, můžeme si vybojovat zpět své místo na české politické mapě. Chci klást důraz na systematickou mravenčí práci a neomezovat se pouze na sebeuspokojující výkřiky na sociálních sítích ve smyslu ‚příště to zvládneme‘. Tato naivita musí skončit,“ říká Rajchl.

Jindřich Rajchl poskytnul před říjnovými volbami hnutí Trikolora osobní finanční dar ve výši 1.400.000,- Kč a stal se tak jedním z jeho největších sponzorů. V rámci svého veřejného působení a protivládního politického aktivismu rovněž bezplatně poskytuje velkou část své advokátní kapacity na pomoc nespravedlivě šikanovaným občanům a podnikatelům, kteří se v důsledku vynucování protizákonných vyhlášek a covidových opatření ocitli existenčně na kolenou.

JUDr. Jindřich Rajchl se narodil 27. září 1976 v Hradci Králové, absolvoval Právnickou fakultu Karlovy univerzity a dnes působí ve své advokátní kanceláři. Deset let byl úspěšným ředitelem společnosti bwin.com pro ČR a SR, která se pod jeho vedením stala jedničkou na trhu online kursových sázek. Mezi fotbalovými fanoušky je známý rovněž pro své angažmá ve funkci místopředsedy české Fotbalové asociace (FAČR) v době předsednictví Ivana Haška, ale také jako člen Marketingové komise UEFA. Je zakladatelem a provozovatelem největší českého portálu pro fanoušky amerického fotbalu (nfl.cz), který také komentuje na sportovních televizních stanicích.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…