Ramzer (ODS): Dům čp. 99 na náměstí prochází obnovou, mají v něm být byty

20.08.2022 7:37

Kompletní obnovou pláště prochází od března dům čp. 99 na náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantu, ve kterém dříve sídlila například Policie ČR. Město Frýdlant chce v objektu, pro který hledá využití od roku 2009, vybudovat byty.

Ramzer (ODS): Dům čp. 99 na náměstí prochází obnovou, mají v něm být byty
Foto: ODS
Popisek: Starosta Frýdlantu Dan Ramzer

Rekonstrukce pláště je prvním krokem k tomuto záměru. Hotová by měla být do konce listopadu. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

„S ohledem na dlouhodobý nedostatek bytů, rozhodli frýdlantští zastupitelé o tom, že v objektu čp. 99 na náměstí T. G. Masaryka vzniknou byty. V přízemí přitom mají zůstat nebytové prostory, byty vzniknou až ve vyšších podlažích, včetně půdy,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Město Frýdlant hledá smysluplné využití objektu od doby, kdy v něm skončila služebna Policie ČR, tedy od roku 2009. „Kvůli technickým záležitostem se objekt bohužel nehodí ani pro městskou knihovnu ani pro archiv města. Využití pro městské byty je proto v době, kdy je poptávka po bydlení velká, logické,“ dodává místostarosta Frýdlantu.

Prvním krokem k obnově a novému využití objektu je rekonstrukce jeho pláště. „Zahrnuje kompletní opravu střechy včetně nové střešní krytiny, opravu komínů, výměnu všech oken včetně výlohy a opravu a nátěr fasády,“ vypočítává ředitelka Bytového hospodářství Frýdlant Soňa Šlejtrová. Proměnou projde i zadní dvůr objektu, kde bude mít své zázemí nově zřízená Městská policie Frýdlant. Práce jsou vyčíslené na zhruba 7 a půl milionu korun a hrazeny budou zcela z městského rozpočtu.

Město Frýdlant se na výstavbu bytů pokusí získat finanční podporu. „S realizací bytové vestavby se v objektu čp. 99 na náměstí počítá od roku 2023, je ale podmíněna tím, že dojde k zajištění jejího finančního krytí buď z dotací, nebo rozpočtu města,“ uzavírá Dan Ramzer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce