Ramzer (ODS): Frýdlant rozdal dětem druhého stupně základních škol a kantorům nanoroušky se stříbrem

08.10.2020 5:35

Město Frýdlant darovalo všem dětem, které ve Frýdlantě navštěvují druhý stupeň základní školy, tři kusy speciální nanoroušky s aktivním stříbrem.

Ramzer (ODS): Frýdlant rozdal dětem druhého stupně základních škol a kantorům nanoroušky se stříbrem
Foto: Redakce
Popisek: starosta Frýdlantu Dan Ramzer, ODS

Roušky pak obdrželi i všichni kantoři obou základních škol ve Frýdlantu a zaměstnanci školní jídelny. Každá z roušek představuje účinnou ochranu před bakteriemi a viry na dobu 30 dní.

"O darování ochranných pomůcek kvůli zamezení šíření nákazy novým typem koronaviru rozhodli radní a zastupitelé Frýdlantu v souvislosti s nařízením ministerstva zdravotnictví, že žáci 2. stupně a kantoři musejí mít roušky nasazené po celou dobu pobytu ve škole. Je to stav, za který rodiče nemohou a proto jsme přijali odpovědnost, a děti vybavili ochrannými pomůckami, aby jejich pořizování nemuselo jít k tíži rodičů. Uvědomujeme si totiž, že řada z nich se i kvůli koronavirové krizi nachází v těžké ekonomické situaci. A navíc pokud chceme, aby opatření všichni dodržovali, musíme odpovídající pomůcky zajistit," říká starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Město Frýdlant se rozhodlo žáky i kantory a zaměstnance školní jídelny vybavit speciálními certifikovanými antibakteriálními bavlněnými ochrannými rouškami s aktivním stříbrem, které chrání ústa a nos proti vniknutí virových onemocnění. "Máme s nimi tu nejlepší zkušenost. Jsou poměrně bezúdržbové, dobře se přes ně dýchá, není je třeba vyvářet, jsou opakovatelně použitelné a antibakteriální účinek je garantován až po dobu jednoho měsíce od prvního použití nebo do 30. vyprání. Roušky jsou třívrstvé a díky použití nejnovější technologie nano stříbra jsou odolné proti vniknutí kapiček, prachu či bakterií," dodává starosta Frýdlantu. Roušky lze prát v ruce na 30 °C, sušení se doporučuje samovolné, lze je také žehlit.

"Celkem jsme mezi děti druhého stupně naší školy rozdali v pondělí 5. října 2020 na 1500 těchto roušek a věříme, že je budou využívat. Díky nim mají účinnou ochranu po dobu tří měsíců. Dalších 160 roušek jsme pak rozdělili mezi zaměstnance. Moc městu Frýdlant za tuto ochranu před novým typem koronaviru děkujeme," říká ředitel ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant Mgr. Bc. Petr Kozlovský.

Základní škola speciální získala od města Frýdlant pro žáky druhého stupně a zaměstnance 180 kusů roušek s aktivním stříbrem, školní jídelna pak 39 kusů.

"Vedle žáků a zaměstnanců základních škol a školní jídelny pak město Frýdlant vybavilo těmito rouškami i zaměstnance Městského úřadu Frýdlant a našeho technického oddělení," uzavírá starosta města Dan Ramzer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.