Raždík (SPD): NATO = USA, připomeňme si zločiny této koalice i našeho "velkého bratra"

13.03.2019 5:35

V roce 2011 rozvrátila koalice sil vedená NATO Libyi. Zemi s nejvyšším indexem růstu lidského rozvoje v celé Africe. Od té doby nejsou v Libyi popravy, mučení a trhy s otroky nic neobvyklého. Informovala o tom kancelář OSN.

Raždík (SPD): NATO = USA, připomeňme si zločiny této koalice i našeho "velkého bratra"
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Podívejme se nejprve, kolik který členský stát NATO vydává ročně na armádu. Ano, vojenskou sílu NATO tvoří hlavně síla USA.




Tabulka: Výdaje zemí NATO na armádu v roce 2017

NATO bylo založeno jako obrana proti Sovětskému svazu, který vlastnil okolo 30 tisíc jaderných hlavic a rakety schopné je nést. Sovětský svaz se však rozpadnul v roce 1991. Proč nebylo zároveň zrušeno NATO? Mainstreamová média a politici nám neustále předkládají jako hlavní hrozbu Rusko. Pro srovnání, Rusko v roce 2017 vydalo na armádu 69 mld. USD. Jednu desetinu toho co USA. Je dnešní Rusko skutečně hrozbou? Proč tedy Finsko, které přímo sousedilo se Sovětským svazem a dnes sousedí s Ruskem, nikdy nevstoupilo do NATO?

Chceme být vůbec v NATO? Česká Republika vydává na obranu 50 mld. Kč ročně tj. cca 5000 Kč na obyvatele. Sousední Rakousko vydává ročně ekvivalent 63 mld. Kč a v NATO není. Proč o tak důležité otázce jako je členství v NATO nebylo vůbec vypsáno referendum?

Mimochodem některé země ani armádu nevlastní, třeba Costa Rica od roku 1948. S ohledem na Mnichovskou zradu z roku 1938, nebylo by lepší ty peníze na armádu nechat lidem na útratu, když nás mocnosti stejně nakonec obětují? 5000 Kč na osobu, za to je pro čtyřčlennou rodinu jedna dovolená. Je dnes střední Evropa více nebezpečná než střední Amerika?

Co se týká rozvrácení libyjského ústavního řádu a nastolení chaosu, bylo by dobré odpovědět si na několik otázek: Napadla Libye některý z členských států NATO? Je aliance NATO obranná, nebo útočná? Kdo a komu dnes prodává libyjskou ropu? Bylo nastolení tohoto stavu omylem nebo záměrem?

Těch kontroverzních otázek je více, nejen okolo NATO, ale hlavně okolo jejího největšího člena, USA. Pojďme se podívat na dva případy.

1) V dokumentu The Fog of the War z roku 2003 dřívější ministr obrany USA McNamara říká, že torpédový útok na americkou válečnou loď ze dne 4.8.1964 - záminka k válce ve Vietnamu - se nestal. V následující válce zemřel jeden milion vietnamců a 60 tisíc američanů.

2) V roce 1991 uvalily USA téměr úplné embargo na Irák. Hlavním důvodem měla být výroba zbraní hromadného ničení. Díky embargu zemřelo hlady 500 tisíc lidí, převážně dětí. To potvrdila Madeleine Albrightová, v té době velvyslankyně USA v OSN, v rozhovoru ze dne 12.5.1996. Zbraně hromadného ničení nebyly nalezeny.

S ohledem na výše uvedené případy a s ohledem na to, že máme důkazy, že americká vláda otevřeně lže, což ukazuje případ Edwarda Snowdena, který dokázal, že americká vláda protiústavně shromažďuje komunikaci stovek milionů američanů, je potřeba se ptát: Chceme být v koalici s takovým partnerem?

ŘEŠENÍ: Navrhuji vystoupení z NATO a restrukturalizaci armády po vzoru Švýcarska při zachování současných výdajů na armádu.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…