Raždík (SPD): Politická neutralita opět zapomenuta

05.02.2019 14:01

Česká vláda dnes uznala předsedu venezuelského parlamentu Guaidóa za prozatímního prezidenta země a to na základě návrhu ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka. Jeden člověk určil, kdo bude prezidentem celé Venezuely. Tomu říkám "demokracie".

Raždík (SPD): Politická neutralita opět zapomenuta
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Mimochodem nikde jsem se nedočetl, na základě jakých dokumentů a faktů se pan Petříček rozhodnul. Opět slepě následujeme USA? Opět se připojíme ke svržení zlého diktátora bez důkazů? Opět má Západ problém s demokracií v ropné zemi? Jako v Iráku? Nebo jako v roce 2011 v Libyi? Dříve fungující země s největším růstem indexu lidského rozvoje v celé Africe. Dnes rozvrácená země jejíž ropu prodává bůhví kdo, bůhví komu, a přes kterou se do Evropy hrnou hordy migrantů. Tohle je ta demokracie podle Západu?

Co na to Švýcarsko?

Jako vždy se čeští politici neváhájí vměšovat do čehokoli za našimi hranicemi a příklad švýcarské neutrality důsledně ignorují. Ano, švýcaři, jako v mnoha jiných případech, i dnes zůstali v této věci neutrální.

Až se budeme ptát, proč se švýcarům tak daří, proč jsou tak dlouhodobě stabilní a prosperující zemí, vzpomeňme si na politickou neutralitu. Zeptejme se proč USA, které intervenují po celém světě a jak říkají: "suplují funkci světové policie" jsou nejzadluženější zemí v historii světa. Zeptejme se proč zkolaboval Sovětský svaz, který sponzoroval komunistické režimy v půlce světa. Zeptejme se, zda raději nechceme být politicky neutrální zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …