Raždík (SPD): Proč ODS není pravicová ani demokratická strana

27.01.2019 22:24

Ačkoli jedna z nejvýznamnějších tváří ODS, Jaroslav Kubera, správně varuje: "nedělejte antikampaň", musím uvést pojmy na pravou míru, neboť si myslím, že ODS otevřeně lže.

Raždík (SPD): Proč ODS není pravicová ani demokratická strana
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Proč ODS není pravicová:
A) Podporuje a prosazuje členství v EU. EU je opak pravice, opak malé vlády, opak minima zákonů, opak ekonomické svobody. Je to obrovská, centrálně plánovaná, komunistická ekonomika, kterou skutečný pravičák musí bezpochyby odmítnout.
B) Podporuje sankce proti Rusku kvůli připojení Krymu. Tyto sankce poškozují jak české, tak ruské podnikatele, poškozují mezinárodní obchod, poškozují ekonomiku obou zemí. Svoboda obchodu musí být pro pravičáka prioritou. Obzvláště v tak diskutabilní otázce jako je připojení Krymu k Ruské federaci.

Proč ODS není demokratická:
A) ODS byla proti přímé volbě prezidenta. Odmítali dát lidu právo volit své zástupce, odmítali dát lidu demokracii. Při hlasování o přímé volbě prezidenta, ze 159 přítomných, jediní 3 poslanci, kteří byli proti, byli všichni z ODS.
B) Hystericky odmítá referendum: Lid považuje za hlupáky, kteří nesmějí dostat šanci o ničem rozhodovat, kromě lokálních banalit jako je výstavba chodníků. Absurditu, že ti stejní občané mají právo dát politikům právo bez zodpovědnosti rozhodovat prakticky o všem, přehlížejí. Příklad země, která je jedna z nejbezpečnějších, nejbohatších a nejstabilnějších na světě a jejíž základním kamenem je přímá demokracie (Švýcarsko), taktéž přehlížejí.
C) Opakovaně mluví o potřebě zvýšení 5% kvóra (limitu počtu hlasů) pro vstup do sněmovny a komunální politiky: Demokrat by to měl naopak vítat. Všichni by měli být zastoupeni, i menšinové názory by měly být diskutovány. Zisk 4,5% v parlamentních volbách by znamenal zisk 9 poslanců, ale díky tomuto absurdnímu limitu 5% se strana do sněmovny nedostane. Demokrat by měl prosazovat, aby byl limitem pro vstup zisk jednoho mandátu.
D) ODS nerespektuje demokratické rozhodnutí občanů Krymu připojit se k Ruské Federaci navzdory tomu, že proběhlo řádné referendum. Připojení označuje za anexi. ODS naopak ignoruje fakt, že byla pošlapána demokracie v Katalánsku. Na občany, kteří chtěli rozhodnout v referendu o své nezávislosti, byla poslána poslána policie, která je bila, střílela do nich gumové projektily, rozbíjela dveře volebních místností a zabavovala volební urny. Jediné co představitelé ODS odsoudili bylo násilí, ne pošlápání demokracie.

Závěr
ODS se v zásadních bodech míjí s tím, co lze považovat za demokratickou a pravicovou politiku, zatímco její představitelé do omrzení opakují mantru o "dobré pravici". Návrh řešení pro ODS: Přejmenovat Občanskou Demokratickou Stranu na Občanskou Republikánskou Stranu a začít o sobě říkat pravdu. A to, že jsou "centristická strana".

(zdroje ZDE, ZDE, ZDE, ZDE, ZDE, ZDE a ZDE)

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …