Řehák (PRO! Kraj): Filmaři vybírají v kraji vhodná místa k natáčení

06.06.2022 6:34

V rámci Location tour v Ústeckém kraji se představí unikátní a jedinečné lokace. Filmová kancelář Ústeckého kraje je nabízí filmařům a filmovým expertům, aby si je nafotili a zařadili do svých databází.

Řehák (PRO! Kraj): Filmaři vybírají v kraji vhodná místa k natáčení
Foto: PRO! Kraj
Popisek: logo hnutí PRO! Kraj

„Snažíme se nabízet Ústecký kraj jako region, který filmařům dokáže nabídnout velké množství lokací nejrůznějšího typu. Nabídka a zpřístupnění nových a neokoukaných míst z našeho kraje rozšiřuje portfolio nabídky filmovým štábům, které se k nám vydávají,“ vysvětluje náměstek hejtmana Jiří Řehák. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že se v ČT bude škrtat ve většině oblastí kromě zpravodajství?

1%
hlasovalo: 12539 lidí

„Vybrali jsme kombinaci jedinečných a nově zpřístupněných lokací na základě zkušeností, co filmaře zajímá, co poptávají. Jedná se o lokace, které jsou tzv. „film friendly“, tedy víme, že je majitel ochotný se na natáčení domluvit,“ upřesnila Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Dvoudenní putování začíná na Lounsku a pokračuje se přes Podbořansko a Kadaň do oblasti Krušných hor. Druhý den zahájí na Ústecku a přes Děčín se filmaři dostanou až do oblasti Českého Švýcarska a Šluknovského výběžku. Na trase jsou filmaři upozorněni také na další zajímavá místa.

Letos je zařazená architektonicky oceněná plavecká hala v Lounech, krajinná scenérie Belvedér, romantická Růžová zahrada, impozantní interiéry vodní nádrže Fláje, kouzelný a zapomenutý zámek Pátek nad Ohří, moderní industriální komplex trmického lihovaru, soukromá a citlivě zrekonstruovaná prvorepubliková vila ve Varnsdorfu, přebudovaná niťárna v Kyjově a dvě sakrální památky, které nabízí nezaměnitelného genia loci - Františkánský klášter v Kadani a bazilika v Bohosudově.

Vstřícnost směrem k filmařům se kraji mnohonásobně vyplácí. Filmaři se k nám do kraje rádi vrací a tím pádem utrácí spoustu peněz právě v našem regionu. Na podporu tohoto fenoménu připravil Ústecký kraj dotační program, který by měl být vyhlášený na konci června.

Filmová kancelář Ústeckého kraje se podílela na řadě úspěšných a divácky oblíbených filmů i televizních projektů, např. Most!, Rapl 2, Zrádci, Ochránce, Svět pod hlavou, Jojo Rabbit, Úsměvy smutných mužů, Bourák, Zraněná srdce s Keirou Knightley nebo Extraction 2 s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli. Z posledních je aktuálně v kinech Stínohra.

Location tour pořádá Filmová kancelář Ústeckého kraje ve spolupráci se Státním fondem kinematografie, resp. s Czech Film Commission, která je jeho součástí.

Mgr. Jiří Řehák

  • BPP
  • 1. předseda hnutí JsmePRO!
  • náměstek hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

16:14 Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pražskému metru.