Řehoř (ODS): Domov důchodců v Černožicích se dočká nového mobiliáře, nábytku i zdravotní techniky

01.08.2017 18:00

Domov důchodců Černožice dostane nové vybavení za 10 milionů korun. Výsledek v květnu vypsaných veřejných zakázek toto pondělí schválila Rada Královéhradeckého kraje. Seznam dodaného vybavení bude čítat jak kompletní mobiliář, tak například i novou gastrotechnologii či asistenční systém.

Řehoř (ODS): Domov důchodců v Černožicích se dočká nového mobiliáře, nábytku i zdravotní techniky
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Předmětem veřejných zakázek je dodání nového vybavení pro Domov důchodců Černožice. Domov se tak dočká nového mobiliáře, nového nábytku či nové zdravotní techniky. Díky tomu bude zařízení disponovat třeba asistenčním systémem, který umožní přepravu klientů do sanitárních buněk,“ informoval krajský radní pro oblast investic Václav Řehoř.

Důležitou položkou je pořízení nového mobiliáře, který bude čítat šatní skříně, stoly a židle. Všechen nábytek bude splňovat požadavky na specifické rozměry v souladu se zajištěním prostorové bezbariérovosti pokojů. Vedle vybavení jednotlivých pokojů je předmětem zakázky dále i vybavení nově zřízených společenských místností, denních místností pro zaměstnance v přímé péči a kanceláří, včetně doplnění vybavení sesterny. Kraj domovu rovněž dokoupí nové vybavení kuchyně, které zefektivní její provoz.

Kromě výše zmíněného bude zařízení vybaveno novou zdravotnickou technikou pro zajištění bezpečné manipulace s klienty. Vedle toho je předmětem zakázky i dodávka zmíněného asistenčního systému s kolejnicovým portálovým systémem a zvedací jednotkou, který umožní přepravu nepohyblivých osob do sanitárních buněk.

Kompletní cena všech zakázek je 10 038 066 Kč vč. DPH. Tyto výdaje uhradí kraj ze svého rozpočtu. V Domově důchodců Černožice aktuálně probíhá rekonstrukce ubytovacího objektu A za 52 milionů korun vč. DPH. Rekonstrukce by měla být dokončena na podzim tohoto roku. Na podzim poté proběhne i realizace všech zmíněných zakázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů