Řehoř (ODS): V kraji místy napadlo až 15 centimetrů sněhu. Všechny silnice jsou s opatrností sjízdné

09.02.2021 7:37

Citelné ochlazení a přísun sněhu komplikovalo dopravu na území Královéhradeckého kraje. Během noci z neděle na pondělí na některých místech napadlo až 15 centimetrů sněhu. Krajská údržba silnic vyslala do terénu veškerou techniku, díky které jsou všechny komunikace se zvýšenou opatrností sjízdné.

Řehoř (ODS): V kraji místy napadlo až 15 centimetrů sněhu. Všechny silnice jsou s opatrností sjízdné
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Po nočním sněžení se o údržbu krajských silnic stará veškerá technika včetně podpory našich smluvních partnerů. Postupujeme podle platného Plánu zimní údržby komunikací.

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

Dopravní komplikace jsme zaznamenali zejména ve vyšších polohách, kde se silničáři kromě sněžení potýkali také se silným větrem. Vlivem povětrnostních podmínek se během brzkých ranních hodin musela dočasně uzavřít silnice z Plasnic do Sedloňova na Rychnovsku. K jejímu zprůjezdnění došlo během poledne. Dopravní komplikace se vyskytly také na komunikaci mezi Náchodem a Vysokovem, nicméně k obnovení silničního provozu v tomto úseku došlo okolo deváté hodiny. Všechny ostatní komunikace jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné. Silničáři kromě aktuální aktivní údržby budou nadále v plném nasazení, aby byli schopni zvládat současnou situaci. Zásadní je ale ohleduplnost a zvýšená opatrnost všech motoristů.,“ uvedl radní pro dopravu Václav Řehoř.

Na Hradecku jsou k dnešnímu dni všechny komunikace průjezdné. S údržbou kromě veškeré techniky hradeckého cestmistrovství pomáhají také smluvně zajištěné traktorové radličky.

Oblast Jičínska zasáhlo sněžení mezi půlnocí a druhou hodinou ranní. Během noci tu napadlo zhruba 15 centimetrů sněhových srážek. Nejvíce problémů měly kamiony ve stoupáních, nicméně nedošlo k žádné uzavírce některé z komunikací.

Na Náchodsku jsou momentálně všechny udržované okruhy sjízdné. V ranních hodinách se řidiči museli potýkat se zdržením mezi Náchodem a Vysokovem. Po vyplužení, chemickém posypu včetně inertního materiálu došlo k obnovení provozu kolem deváté hodiny dopoledne.

Kromě zmíněné uzavírky komunikace mezi Plasnicemi a Sedloňovem je dopravní situace na Rychnovsku v tuto chvíli bez komplikací.

Oblast Trutnovska pokrývala souvislá vrstva sněhu, v některých místech se tvořily sněhové jazyky či povrch některých vozovek byl zledovatělý. Tyto vlivy zde zapříčinily sníženou účinnost chemického posypu. Všechny komunikace v této lokalitě jsou k dnešnímu dni sjízdné a u žádné z nich nemuselo dojít k jejímu uzavření.

K prvním výjezdům letošní zimní sezony sypače vyrazily koncem listopadu, kdy silničáři řešili namrzající vozovky a spad sněhu v horských oblastech.

Královéhradecký kraj prostřednictvím Údržby silnic Královéhradeckého kraje zajišťuje zimní údržbu silnic první, druhé a třetí třídy v celkové délce 3 751 kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce