Richterová (Piráti): Máme v Praze jednu z nejhustších tramvajových sítí na světě

09.07.2021 6:27

Komentář na facebookovém profilu k síti pražské MHD.

Richterová (Piráti): Máme v Praze jednu z nejhustších tramvajových sítí na světě
Foto: Repro FB
Popisek: Pirátská poslankyně Richterová jezdí do práce na kole

Věděli jste, že máme v Praze jednu z nejhustších tramvajových sítí na světě?

Třeba jen tramvaje na zastávce I. P. Pavlova odbaví denně podobný počet cestujících jako Letiště Václava Havla - kolem 65 000 lidí! A tramvajová křižovatka na Karlově náměstí je podle pražského dopravního podniku dokonce nejvytíženější tramvajovou křižovatkou na světě.

Současně je super, že se s rozvojem tramvajových tratí v Praze zdaleka nekončí. Naopak, Prahu teď čekají po hubených letech takové tramvajové žně. Kde se objeví nové koleje?

Nedávno došlo k obnově trati Pražského povstání - Pankrác. Ve výstavbě je trať Barrandov - Holyně a tramvajová smyčka Zahradní Město. Co nevidět se začne stavět trať Modřany - Libuš a tramvajová smyčka u Depa Hostivař. V přípravě je prodloužení tramvajové trati z Kobylis do Zdib nebo z Divoké Šárky na Dědinu. Počítá se také s návratem tramvají na Václavské náměstí a před hlavní vlakové nádraží. Tahle práce Zdeněk Hřib - primátor Prahy a Adam Scheinherr po nich zkrátka zůstane.

Podpora veřejné hromadné dopravy je samozřejmě naším cílem nejen v Praze, ale v celé zemi. Jedná se o rychlý, levný a pohodlný způsob dopravy po městě pro velký počet lidí. Veřejná doprava je zároveň šetrná k životnímu prostředí a vzhledem k počtu přepravených lidí si ani nenárokuje tolik prostoru. Takže je mnoho důvodů, proč takovému způsobu dopravy fandit.
Současně sama nejezdím ráda tramvají příliš nacpanou anebo málo větranou a vítám možnost nakoupit si v jiném městě lístky co nejsnáze, ideálně v automatu ve voze (to jde mimochodem v Praze bezkontaktně).  

A jak cestujete po městě nejraději vy? Fandíte také tramvajím a kolejové dopravě obecně? Dneska zdravím nikoli na kole, ale z "dvaadvacítky" a budu ráda za vaše postřehy a názory.

Olga

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…