Richterová (Piráti): Usilujeme o zlepšení neutěšené situace na úřadech práce

01.02.2018 18:51

Místopředsedkyně Pirátů a Výboru pro sociální politiku PS PČR Olga Richterová dnes na výboru iniciovala přijetí usnesení k neutěšené situaci na úřadech práce, na kterou Piráti spolu s dalšími politiky (např. senátorkou R. Chmelovou) opakovaně upozorňují.

Richterová (Piráti): Usilujeme o zlepšení neutěšené situace na úřadech práce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

V téměř jednomyslně přijatém usnesení výbor žádá Generální ředitelství ÚP a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR o neprodlené zmapování aktuálního stavu, tedy prověření způsobu a termínů vyplácení dávek a příspěvků, dále o revizi dostatečného personálního zajištění fungování úřadů práce a taktéž o přijetí nápravných opatření k odstranění zjištěných problémů.

Olga Richterová k tomu dodává: „Děkuji všem kolegům, že mě v této aktivitě podpořili. Těší mě, že na výboru pro sociální politiku byla naprostá shoda ohledně závažnosti daného problému.“

Piráti budou situaci na úřadech práce dále sledovat. „Naším cílem je dosáhnout vstřícnějšího prostředí a zkvalitnění a zlepšení dostupnosti informací pro klienty úřadů. Stejně tak je nezbytné, aby zaměstnanci úřadů, od nichž servis v této kvalitě požadujeme, pracovali v důstojném prostředí a s adekvátní podporou včetně finančního ohodnocení," shrnuje Richterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…