Říha (KSČM): Zasedání zastupitelstva č. Z7/05 konané 14.4.2015

16.04.2015 5:29

Zasedání připomínalo vyprodaný hokejový stadion. Interpelace občanů nebraly konce a vše se odehrávalo kolem nešťastného rozhodnutí koalice s pozastavením prodeje bytových domů. Na pořad přišlo dokončení procesu podle scénáře koalice.

Říha (KSČM): Zasedání zastupitelstva č. Z7/05 konané 14.4.2015
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Občané dali dostatečně najevo svůj názor a opakovaně vyzývali koalici k odpovědnosti. Padla i výzva k odpovědnosti náměstkyně Kláry Liptákové. Opozice včetně komunistů doporučovala odprodej podle stávajících pravidel a také padla výzva k osobní odpovědnosti a zvážení odvolání  náměstkyně. Koalice hlas lidí – voličů nevyslyšela. Svým arogantním protlačila svůj návrh včetně zrušení pravidel. Co je paradoxem v dalších bodech jednání schvalovala odpuštění sankcí a vrácení peněz z prodeje domů podle právě zrušených pravidel! Občanům byla navržena tímto sleva 25% z ceny obvyklé, s podmínkou nevyvolání soudních sporů. Jak budou řešeny odškodnění za průtahy jsme dostali také vysvětleno a to těmi 25% slevy . z toho budou hrazeny škody občanům. Opravdu důkaz kompetence. Prohlášení zastupitele Hráčka opět vyvolalo bouři, tentokrát však souhlasnou.  Reakce občanů na schválené usnesení byla bouřlivá a s voláním „hanba Vám“ odcházeli. Nezbývá než konstatovat, že nám je lidí, kteří tímto utrpěli velmi líto. Snaha našich zastupitelů byla velká.

Důkaz kompetentnosti dal také náměstek Hollan. Svým prohlášením „do výběrové komise jsem dal jen dva známé“ rozesmál hodně zastupitelů. Zamýšlím se zda je toto k smíchu. Nenaznačuje to, že je něco v nepořádku? Není snad pácháno něco mimo zákon? Následné období ukáže.

Jako již tradičně spoustu bodů k projednání přišlo na stůl a již se to stává koloritem. Nevím jak toto probíhalo v minulých obdobích, ale pro nás je toto nepříjemné. Při takových vypjatých zasedáních ještě nastudovat 40 stran je nadlidským výkonem.

Toto se týkalo i bodu připomínky statutárního města Brna k návrhu zásad územního rozvoje. Návrh koalice prošel i přes naše pochybnosti a naše hlasování bylo proti.

Martin Říha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.