Řihák (ČSSD): Někdy bývá od slov k činům velmi daleko...

25.10.2015 5:28

V Příbrami je bohužel běžné, že jakýkoliv nesouhlas, alternativní pohled či nespokojenost se stávající radniční politikou vyvolává osobní, často nactiutrhačné útoky ze všech stran - od starosty a nově i od první místostarostky.

Řihák (ČSSD): Někdy bývá od slov k činům velmi daleko...
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Opravdu mi nedělá radost neustále se bránit osočování a očerňování, pomlouvání a urážení z úst pana Vařeky, a to už od doby, kdy mu nebyla transparentním výběrovým řízením prodána I. poliklinika v Příbrami. Od té doby není příležitosti, kterou by pan Vařeka nevyužil k urážce mé osoby, ale i výsledků města z dob předchozích. Vše je o to smutnější, že pan Vařeka si dosud neuvědomil, že je starostou, má povinnosti vůči občanům města a má babišovsky „makat“, jak sliboval, a ne „mlátit prázdnou slámu“. Pan Vařeka zapomíná, že povolební boj již skončil a nevystačí si pouze s kritikou předchozího městského vedení. Má totiž konečně prokázat, že nově zvolení radní jsou schopni úspěšně řídit a rozvíjet město Příbram, což je vždy podstatně těší, než pouze kritizovat.

Dosavadní výsledky však mluví za vše. Novému vedení města v dresu ANO a TOP 09 se podařilo zvýšit ceny nájmů, zvýšit o 100% daně z nemovitostí, zdražit obědy v domovech pečovatelské služby (DPS), ale také se zbavit nepohodlných lidí (například pan Šedivý) a obratem (navíc zcela účelově) je nahradit svými „věrnými“ straníky. Smutně ukázkovým příkladem je pan Strakula, donedávna volební manažer hnutí ANO, dnes různými způsoby zaměstnávaný v příbramském sociálním centru.

Na neustálé obviňování, že jsme zanechali po osmi letech spravování Příbrami město ve špatném stavu, mě unavuje donekonečna reagovat. Mohu s čistým svědomím říci, že jsme pro naše město dělali jen to nejlepší, co bylo v dané chvíli možné, na co stačily finanční prostředky a evropské dotace. Ani pan Vařeka ve vší své nenávistné zaslepenosti nemůže popřít opravené náměstí, nádraží, desítky zateplených domů ve městě, kilometry opravených silnic a chodníků, ale například i snížení kriminality a zajištění péče o naše starší spoluobčany. Bohužel, pan Vařeka a jeho tým zatím o svých projektech jen mluví. Ale někdy bývá od slov k činům velmi daleko…

Na výčitky páně starosty Vařeky, že zastupitelstva jsou dlouhá, náročná a časově únavná bych řekl pouze to, že možná kdyby připravené materiály pro zastupitele od radnice obsahovaly více informací a často lépe popisovaly problém, o kterém se jedná a má hlasovat, bylo by i méně dotazů a zastupitelstvo by bylo určitě kratší. Rozhodně se nebudu omlouvat, že neustupuji lajdáctví a monopolu moci „hlasovací mašinérie“ nového vedení. Pokud bychom strpěli nátlak a laxnost, pak na to nejvíce doplatí naše město a naši spoluobčané, Příbramáci.

V zastupitelské demokracii je běžnou normou, že se opoziční zastupitelé dotazují, pídí po zásadních detailech, dopadech zvažovaných rozhodnutí a chtějí různá vysvětlení. Jen tím se předejde potenciálním přehmatům a poškození našeho města.

Pokud mě pan Vařeka a paní Ženíšková chtějí umlčet, pak pohrůžkami a zastrašováním neuspějí, už jsem si musel zvyknout. Když začnou opravdu pracovat ku prospěchu města, budu spokojen. Do té doby se budu neustále ptát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…