Ropková (ČSSD): Chceme podpořit investiční akce ve prospěch Pražanů a jejich dětí

15.06.2018 15:05

Praha poskytne 43 milionů korun na rozvoj školství v městských částech.

Ropková (ČSSD): Chceme podpořit investiční akce ve prospěch Pražanů a jejich dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Pražští zastupitelé na jednání 14. června 2018 podpořili návrh radní hlavního města Prahy pro oblast školství Ireny Ropkové na poskytnutí celkem 43 milionů korun městským částem na realizaci investičních projektů určených na rozvoj školství. Díky těmto vzniknou například nová místa v předškolním vzdělávání.

Finanční prostředky budou v městských částech využity na realizaci investičních projektů v oblasti předškolního, základního i základního uměleckého vzdělávání a rovněž na investice do oblasti školního stravování.

„Celkem jsme za uplynulé roky vydali bezmála čtyři miliardy korun na rozvoj školství na úrovni městským částem. Prostřednictvím dotací podáváme pomocnou ruku politickým reprezentacím na této úrovni s cílem napomoci z městského rozpočtu investičním akcím ve prospěch Pražanů a jejich dětí,“ vysvětluje radní Ropková. „Díky těmto prostředkům vznikly tisíce nových míst v mateřských a základních školách i ve školních jídelnách,“ dodává.

Díky těmto dotacím vznikne zcela nové předškolní zařízení v ulici Buková v Praze 3 a detašované pracoviště základní umělecké školy v Baštýřské ulici v Praze 14. Z poskytnutých dotací bude navíc možné realizovat rozsáhlou rekonstrukci důležité školní jídelny v pražském Radotíně, která slouží potřebám zdejší základní školy a gymnázia, a dále rekonstrukci základní školy v Dubči.

 

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…