Ropková (ČSSD): Hlavní město podpořilo další ročník bezpečnostních školení v mateřských školách

20.09.2016 15:42

Zastupitelstvo hlavního města Prahy v minulém týdnu vyslovilo souhlas s finanční podporou dlouhodobého projektu Bezpečnostní průprava dětí předškolního věku, který je již od roku 2012 zaměřen na předcházení úrazům a dalším negativním jevům u dětí. Za účasti policistů, hasičů a záchranářů jsou v jeho rámci na jednotlivých mateřských školách realizována interaktivní školení pro děti, přičemž ročně je takto o prevenci a bezpečnosti poučeno na osm tisíc dětí. Uvedla to radní hlavního města Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková (ČSSD).

Ropková (ČSSD): Hlavní město podpořilo další ročník bezpečnostních školení v mateřských školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Pražští zastupitelé ve čtvrtek podpořili poskytnutí neinvestiční účelové dotace ve výši jeden a půl milionu korun pro spolek Prevence dětem, který projekt Bezpečnostní průpravy dětí předškolního věku ve spolupráci s hlavním městem již od roku 2012 realizuje. Obdobnou částkou již město projekt podporovalo v minulých letech.

„Jedná o projekt svým rozsahem a zaměřením unikátní a jsem přesvědčena, že se jedná o dobře vynaložené prostředky. Dokládají to i alarmující statistiky dětských úrazů, které každoročně končí v mnoha desítkách a stovkách případů smrtí a zmařeným mladým životem,“ vysvětluje radní Ropková.

Tematické okruhy jsou založeny na odborných studiích a statistických údajích

Výchovný a vzdělávací projekt je zaměřený především na předškolní děti a jejich rodinné příslušníky. Školení má za cíl předcházet úrazům doma i venku, šikaně, negativním vlivům přírodních živlů a v neposlední řadě též informovat děti o hrozbách vyplývajících z kontaktu s nebezpečnými osobami. Součástí školení jsou i základy první pomoci. Celý program je rozdělen do tří tematických částí, jež vedou policisté, hasiči a záchranáři.

„Děti se hravou a interaktivní formou seznamují s ukázkovými situacemi, ze kterých může vzejít určitá hrozba, a seznamují se s možnostmi, jak vzniku těchto hrozeb účinně předcházet. Tematické okruhy jsou přitom založeny na odborných studiích a statistických údajích pražské záchranné služby. Současně se děti během školení seznamují s příslušníky bezpečnostních a záchranářských sborů, což při pozdějším kontaktu s nimi může pomoci vzájemné komunikaci a důvěře,“ uzavírá radní Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.