Ropková (ČSSD): Věřím, že se najde řada žadatelů, které inovační partnerství zaujme

22.06.2017 9:17

V rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR byla odsouhlasena další výzva k předkládání žádostí o podporu. Finanční podpora je tentokrát směřována do oblasti „Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací“, konkrétně jde o stimulaci „Inovační poptávky veřejného sektoru“. Nová výzva č. 29 byla vyhlášena dne 21. června 2017.

Ropková (ČSSD): Věřím, že se najde řada žadatelů, které inovační partnerství zaujme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Operační program Praha – pól růstu ČR je zaměřen na široké spektrum činností směřujících k rozvoji metropole. Mezi podporované oblasti patří mimo jiné „Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací“, a právě v rámci této prioritní osy schválila Rada hl. města Prahy vyhlášení další výzvy k předkládání žádostí o podporu. Výzva č. 29 nese název „Inovační poptávka veřejného sektoru II“ a jejím cílem je dosáhnout vyšší míry mezisektorové spolupráce stimulované regionální samosprávou. Smyslem je tedy pobídnout inovační poptávky městské samosprávy směrem k výzkumným organizacím a podnikům, a především pak podpořit uskutečnění veřejné zakázky v režimu inovačního partnerství postupem podle zákona.

„Inovační partnerství umožňuje zadavatelům veřejných zakázek nový druh spolupráce se soukromým sektorem. Jde o případy, kdy určité plnění, které zadavatel požaduje, není na trhu dosud dostupné, a vyžaduje další výzkum a vývoj. Je tedy zřejmé, že podpora těchto aktivit významným způsobem stimuluje inovace v daném regionu a zvyšuje s tím související konkurenceschopnost. Jsem ráda, že i takové projekty můžeme v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR podpořit a věřím, že se najde řada žadatelů, které tato výzva zaujme,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Oprávněnými žadateli o podporu je nejen Hlavní město Praha a městské části hl. m. Prahy, ale také organizace zřízené a založené hl. m. Prahou a městskými částmi hl. m. Prahy. Jejich přesné vymezení je blíže specifikováno v textu dané výzvy. Celkem je v rámci výzvy č. 29 na individuální projekty žadatelů alokováno 400 mil. Kč. Nová výzva je vyhlášena dne 21. 6. 2017. Příjem žádostí o podporu bude zahájen 27. 7. 2017 a potrvá až do 29. 3. 2018. Výsledky výzvy budou vyhlašovány průběžně po obdržení jednotlivých žádostí.

Text výzvy a další informace o Operačním programu Praha – pól růstu ČR jsou zájemcům k dispozici na: www.penizeproprahu.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.