Rosa (ODS): Objízdná trasa ve Volanově poslouží i lidem z Pilníkova a Vlčic

21.10.2023 8:27 | Tisková zpráva

Z důvodu neplánovaného souběhu opravy mostu ve Volanově, kterou realizuje Ředitelství silnic a dálnic, a opravy komunikace ve Vlčické ulici v režii Královéhradeckého kraje vznikly komplikace pro občany Vlčic a Pilníkova. Ti dosud používali Vlčickou ulici jako objízdnou trasu, ale od 9. do 29. října je uzavřena.

Rosa (ODS): Objízdná trasa ve Volanově poslouží i lidem z Pilníkova a Vlčic
Foto: ODS
Popisek: ODS

Po jednání hejtmana Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka a starosty města Trutnova Ing. arch. Michala Rosy prověřil Královéhradecký kraj možnosti, jak se s objízdnou trasou vypořádat v rámci své stavby ve Vlčické ulici. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí
Žádná z možných variant však zcela neřešila situaci lidí, kteří do Trutnova dojíždějí za prací, za službami či do školy. Jediný rozumný postup v tuto chvíli je umožnit občanům Pilníkova a Vlčic průjezd objízdnou trasou v ulici U Sokolovny, kterou dosud mohli z kapacitních důvodů využívat pouze občané Trutnova. Po dobu oprav Vlčické tak bude tato objízdná trasa k dispozici i obyvatelům obou obcí.

„Uvědomujeme si, jak zamotaná celá situace je a že nikdo z těch, kdo nyní hledají východisko, ji nezavinil. V tuto chvíli je Trutnov jediným aktérem, který má v ruce klíč k jejímu řešení,“ vysvětluje Michal Rosa, starosta města Trutnova, a dodává, že „městská policie zde denně na situaci dohlíží a v této činnosti bude i nadále pokračovat. Chceme, aby dopady na naše občany žijící v těsné blízkosti objízdné trasy byly co nejmenší, ač už tak musejí denně zvládat nápory aut jedoucích pod jejich okny.“ Oprava mostu začala na začátku srpna a hotová by měla být dokonce října.

„Chci poděkovat městu Trutnovu, konkrétně starostovi Michalu Rosovi, za pomoc s řešením a za vstřícný přístup k problému, který vznikl neplánovaným souběhem oprav. Organizační a technická opatření, která jsem prosadil u ŘSD a Údržby silnic, nebyla pro občany dotčených obcí uživatelsky vyhovující. Nové řešení, na kterém jsem se se starostou domluvil, je pro ně jistě komfortnější,“ dodává Martin Červíček, hejtman Královéhradeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…