Rozehnal (ANO): Příprava stavby cyklostezky do Seloutek je v plném proudu

11.02.2023 7:37

Radní se na své poslední schůzi zabývali budoucím cyklo propojením města Prostějova s obcí Seloutky. Schválili proto Smlouvu o společném postupu zadavatelů na akci „Cyklistická stezka Seloutky I. a II. etapa – projektová dokumentace“.

Rozehnal (ANO): Příprava stavby cyklostezky do Seloutek je v plném proudu
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Jedná se o zpracování projektové dokumentace pro společné povolení stavby a dokumentace pro provedení stavby cyklistické stezky Seloutky – její první a druhé etapy. 

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21908 lidí
Jde o propojení vedené částečně podél komunikace a z větší části po polních cestách, s napojením na místní komunikaci v Čechovicích. První etapa bude vedena od místní komunikace v Čechovicích až po hranici katastrů Krasice a Seloutky. Druhá pak od hranice katastru Krasice a Seloutky po komunikaci III/37771 v obci Seloutky,“ nastínil náměstek primátora pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal.

„Cyklostezky jsou důležité pro co nejširší propojení Prostějova s okolními obcemi. Nevnímáme naše město izolovaně, ale jako součást celého regionu. S obcemi a jejich obyvateli nás poutá spousta pracovních i osobních vazeb, které chceme dlouhodobě posilovat. Jízda na kole je navíc nejen výborný způsob dopravy, ale také skvělý rekreační sport, který může provozovat téměř každý,“ uvedl primátor František Jura. 

Jelikož se jedná o společný postup dvou zadavatelů (města Prostějova a obce Seloutky), bylo nutné přesně vymezit technické souvislosti a způsob financování.

„Právě pro vymezení tohoto podílu byl připraven návrh zmíněné smlouvy o společném postupu. Realizace této připravované investiční akce bude spolufinancována z finančních prostředků města Prostějova a z finančních prostředků obce Seloutky,“ doplnil náměstek Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…