Rozvoral (SPD): Bojujeme dál o vystoupení z Globálního paktu OSN o uprchlících

04.01.2019 14:39

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Bojujeme dál o vystoupení z Globálního paktu OSN o uprchlících
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vláda kapitulovala a podepsala Globální pakt o uprchlících. Hnutí SPD bojuje dál
Poslanci za SPD iniciovali a podpořili svými podpisy požadavek svolání mimořádné schůze sněmovny na projednání „Informace vlády o postoji ČR ke Globálním kompaktu OSN o bezpečné, řízené a trvalé migraci a Globálnímu kompaktu o uprchlících”. Chceme vědět, kdo nese odpovědnost za skutečnost, že ČR přistoupila a podpořila Globální kompakt o uprchlících. Dále by vláda měla vysvětlit, proč v případě podpory Globálního kompaktu OSN o bezpečné, řízené a trvalé migraci zaznívaly ze strany předsedy vlády Andreje Babiše a ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka rozdílná stanoviska. Vláda něco jiného říká lidem a něco jiného v otázkách migrace dělá. Na půdě Poslanecké sněmovny budeme pokračovat v boji za zájmy České republiky a žádat vystoupení naší země z tohoto paktu.

Státní rozpočet na rok 2019 nemá naši podporu
Poslanci Hnutí SPD nepodpořili při závěrečném hlasování v Poslanecké sněmovně státní rozpočet na rok 2019. Tento 40ti miliardový schodkový rozpočet není dobře zpracovaný s ohledem na období hospodářské konjunktury. Měl by být v první řadě vyrovnaný anebo přebytkový. Rozpočet neobsahuje priority, které prosazuje SPD. V první řadě neobsahuje odebrání  peněz politickým neziskovkám, snižování sociálních dávek nepřizpůsobivým, odebrání peněz na financování inkluze ve školství, snížení peněz na zahraniční operace naší armády a  zrušení dotací poskytovaných na základě pozitivní  diskriminace. Naopak v rozpočtu chybí zásadní podpora seniorů, osob se zdravotním postižením, masivní podpora výstavby bytů a rodičovství a pracujících rodin a také investice do výstavby a opravy silnic a dálnic. V této souvislosti připravili poslanci za SPD soubor pozměňovacích návrhů v celkové výši cca 3,5 miliardy korun. Naše návrhy nezískaly podporu vládních stran.

Multikulturní násilí ve městech západní Evropy.

Vánoční a novoroční svátky proběhly ve znamení nasazení policie a armády v ulicích západoevropských měst. Bezpečnostní opatření nezabránilo vlně násilných útoků islámských teroristů a kriminalitě migrantů. Je to důsledek migrační a multikulturní politiky EU. Politici EU včetně těch českých proimigračních nesou zásadní odpovědnost za zhoršení bezpečnostní  situace v evropských zemích. Termín jako „romantická večerní procházka v Paříži” je již pouhou historií. Postupně se realizuje islamizace Evropy. V naší zemi nám zatím lžou, že nic takového nehrozí a žádní migranti zde nejsou, což není pravda. Stejně lhali i ve Francii. Hnutí SPD je jediná politická síla, která zcela zásadně odmítá multikulturní a migrační plány globalistů.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Mise v Afghánistánu je nutné ukončit
Hnutí SPD vítá oznámení prezidenta Spojených států amerických Donalda Trumpa o odchodu svých vojáků ze Sýrie a také odvolání poloviny kontingentu svých vojsk z Afghánistánu, tedy kolem 7000 vojáků. Oficiální rozhodnutí týkající se návratu amerických vojáků z Afghánistánu domů zatím nepadlo. Je evidentní, že prezident Donald Trump definitivně „ztratil s válkou v Afghánistánu trpělivost“. Během 17letého konfliktu zahynulo v Afghánistánu více než 2400 amerických vojáků a USA do války investovaly přes 900 miliard dolarů. Za celou dobu zemřelo také 14 našich vojáků, což je v poměru k počtu nasazených (aktuálně 350) vysoký počet ztrát. Hodnocení perspektivy a plnění cílů „mírové a výcvikové“ operace z našeho pohledu je jasné: výsledek je nula a není stále vidět světlo na konci tunelu. Naši vojáci tam bojují za cizí zájmy. Toto oznámení prezidenta Trumpa je jednoznačně pozitivní krok. Vláda USA také souhlasila s jednáním vlády v Kábulu s Talibánem. Řešení situace v Afghánistánu je na úrovni změny strategie a přístupu. Toto řešení není vojenské a konfrontační, ale v rovině mírových jednání na úrovni politicko-diplomatické. Je potřeba nechat Afghánistán Afgháncům a nevnucovat jim nějaké naše ani jiné modely demokracie. Denně umírá rukama Talibánu v průměru 25 příslušníků afghánské armády, tedy 9 tisíc ročně. Dramaticky roste dezerce. Roste produkce opia, bezpečnostní situace se zhoršuje a Tálibán v posledních letech dále rozšířil svůj vliv v zemi a ovládá stále větší území. Afghánská vláda v současnosti kontroluje pouze 56 procent území Afghánistánu, zatímco v roce 2015 to bylo 72 procent. Zbylé území má ve svých rukou Tálibán nebo o ně s vládními vojsky bojuje. SPD dlouhodobě požaduje přehodnocení účasti našich vojáků v této z našeho pohledu „nekonečné” misi. Je nutná také změna koncepce české armády, aby se prioritou stala obrana území ČR a našich občanů. Naše vojáky potřebujeme doma! 

Ukrajina se hlásí k nacismu
Ukrajinský prezident Petro Porošenko před Vánocemi podepsal zákon, který rozšiřuje řady válečných veteránů o někdejší příslušníky Ukrajinské povstalecké armády (UPA), ozbrojené složky Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) Stepana Bandery, lidově zvané banderovci. Banderovci se mj. podíleli za 2. světové války na rabování, znásilňování a vyvraždění deseti tisíců Poláků, Čechů, Slováků, Maďarů a Židů. Je to jeden z dalších důkazů o dění na Ukrajině, kde jsou veškeré orgány státní správy, včetně zpravodajských služeb, ovlivňovány všudy přítomnou korupcí. Krize na Ukrajině začala státním převratem v roce 2013. Na Ukrajině nyní dochází k trvalému omezování práv národnostních menšin a rozdmýchávání nacionalismu a militarismu s podporou EU a západu. Hnutí SPD přijetí tohoto zákona jednoznačně odsuzuje. Je to další ze znaků, že  Ukrajina není  demokratická a nemá mít podporu našeho státu. Hnutí SPD považuje neutrální vyjádření vlády Andreje Babiše a ministra Petříčka za pokračování ignorování národních zájmů naší země. Vláda je jen lokajem Berlína a Bruselu v otázce zahraniční politiky. Tento přístup Hnutí SPD bude řešit na půdě Poslanecké sněmovny, kde budeme žádat změnu postoje vlády k vývoji na Ukrajině.

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.