Rozvoral (SPD): Češi nechtějí imigranty a to i přes hrozbu ztráty peněz z fondů EU!

15.06.2018 22:08

Naši občané preferují v tomto případě jiné hodnoty než peníze. Patří mezi ně zajištění jejich bezpečnosti a spokojeného a klidného života v naší zemi. Hnutí SPD o to bude všemi silami a prostředky usilovat.

Rozvoral (SPD): Češi nechtějí imigranty a to i přes hrozbu ztráty peněz z fondů EU!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Získaná data z posledního výzkum zaměřeného na postoj české veřejnosti k přijímání imigrantů a k situaci spojenou s migrační krizí potvrdila, že naši občané u nás nechtějí žádné imigranty, a to i v případě, že by Česká republika přišla o dotace z Evropských fondů.

Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) zveřejnil dne 8 června 2018 na svých webových stránkách výstupy z výzkumu, který proběhl ve dnech 7. – 19. dubna 2018 v rámci projektu „Naše společnost“ a jeho cílem bylo získat a zpracovat data k postoji našich občanů k přijímání imigrantů z oblastí postižených válečným konfliktem, imigrantů z Blízkého východu a severní Afriky a imigrantů z Ukrajiny. Respondentů bylo celkem 1.115 a tvořili je obyvatelé ČR ve věku od 15 let. Dále bylo provedeno srovnání s výzkumem (stejné otázky), který byl realizovaný v roce 2015.  

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Uvedená získaná data:

· Skoro 3/5 respondentů (58%) odmítá přijímat imigranty ze zemí postižených válečným konfliktem. Názory respondentů se významně nelišily v závislosti na pohlaví, věk či náboženské vyznání.

· Hodnocení situace okolo imigrantů jako bezpečnostní hrozby pro Českou republiku vnímá více jak 2/3 respondentů (68%) a z pohledu v rámci bezpečnosti Evropy je to dokonce více jak 4/5 respondentů (82%).

· Ohledně přijetí imigrantů z Ukrajiny svůj rozhodný souhlas vyjádřilo 6% respondentů a k přijetí imigrantů z Blízkého východu a severní Afriky vyjádřil rozhodný souhlas každý padesátý respondent (2%). 

· Celkový nesouhlas k přijímání imigrantů z Blízkého východu a severní Afriky z hlediska časového srovnání od roku 2015 vzrostl o 10%.

· Celkový nesouhlas k přijímání imigrantů z Ukrajiny z hlediska časového srovnání od roku 2015 vzrostl o 7%.

· Pouze každý stý respondent (1%) vyslovil rozhodný souhlas s přijetím imigrantů z muslimských zemí, pokud by jejich nepřijetím hrozila ztráta peněz z fondů EU.

Provedený výzkum poskytnul zajímavá data, jak naši občané nahlíží na situaci imigrantů. Tak např. hrozba ztráty peněz z fondu EU nemá na postoje občanů téměř žádný vliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…