Rozvoral (SPD): Česká vláda musí především řešit pomoc našim občanům a firmám

02.03.2024 22:01 | Komentář

Současná pětikoaliční vláda je už za polovinou svého období, ale její aktivity jsou stále více směřovány na problémy, týkající se celé Evropské unie, čímž jí nezbývá čas řešit problémy, které trápí občany České republiky.

Rozvoral (SPD): Česká vláda musí především řešit pomoc našim občanům a firmám
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD se na základě svého programu velice snaží, aby měli naši občané více peněz, bezpečí a spravedlnosti. Náš program je cílený především na zajištění lepších životních podmínek pro všechny skupiny českých občanů, a též na zajištění větší nezávislosti a suverenity českého státu. Občané už měli dostatek času přesvědčit se, že své sliby plníme a za svým programem si stojíme.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49975 lidí

To se ale v žádném případě nedá říci ani o jedné vládní straně, čímž zvolení poslanci za tyto strany zcela oklamali své voliče. Navíc je nutné dodat, že nejenže neplní, co lidem slibovali, ale navíc přijímají takové zákony a opatření, které život občanům velmi ztěžují. Slušní a pracující občané, rodiny s dětmi, senioři a zdravotně postižení občané mají problémy vyjít s financemi na zajištění chodu svých domácností a stále více z nich se stává osobami, závislými na sociálních dávkách.

Proto neustále apelujeme na vládu v čele s premiérem Petrem Fialou, ať už začne účinně řešit pomoc našim občanům a prioritně se zabývat aktuálními problémy. Těch problémů k řešení je mnoho a já zmíním jen tři z nich. Řešení situace v huti Liberty Ostrava, kdy by měla vláda představit strategii dalšího postupu. Liberty Ostrava zaměstnává okolo šesti tisíc lidí a v návazných firmách pracuje dalších čtyřicet tisíc zaměstnanců, což včetně rodinných příslušníků čítá okolo sta tisíc lidí. Fialova vládní pětikoalice situaci dostatečně neřeší a je laxní, přestože je stát jedním z největších věřitelů firmy.

Dále chci upozornit, že téměř dva miliony českých občanů nemají svého zubního lékaře a stomatologická péče je pro ně nedostupná a drahá. Jde opět o dlouhodobé selhání státu a všech vládních reprezentací, které nebyly schopny zajistit finančně i fyzicky dostupnou stomatologickou péči pro všechny občany České republiky po celém jejím území. Řešením je komplexní změna koncepce zdravotnictví vládou, na které je hnutí SPD připraveno podílet se svými odborníky.

Jako poslední příklad uvedu, že nekompetentní rozpočtová hospodářská politika Fialovy vlády vede dlouhodobě k úpadku české ekonomiky a k ztrátě důvěry občanů v budoucnost. Naši občané se kvůli Fialově vládě mají hůře než před rokem a naše země je dlouhodobě nejhorší téměř ve všech ekonomických statistikách členských států Evropské unie, kdy též máme mimo jiné největší pokles reálných mezd ze všech zemí OECD.

K tomu je důležité podat informaci, že hnutí SPD nabízí při řešení všech těchto bodů pomoc, spočívající v návrzích řešení. Zatím ale vládní strany naši nabízenou pomoc s arogancí odmítají.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…