Rozvoral (SPD): Dnešek je Evropským dnem památky obětí teroristických útoků

11.03.2021 13:21

V tento den si připomínáme oběti teroristických útoků, i jejich příbuzné a přátele. Datum vzpomínky odkazuje na 11. březen 2004, kdy došlo k teroristickým útokům ve vlacích v Madridu.

Rozvoral (SPD): Dnešek je Evropským dnem památky obětí teroristických útoků
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD odsuzuje všechny formy násilí páchaného na bezbranných lidech. Počátkem třetího tisíciletí začala sílit nová hrozba lidstva, spočívající v teroristických útocích. Tyto útoky mají na svědomí v drtivé míře příznivci radikálního islámu, kteří disponují mnoha svými buňkami po celém světě, a to včetně Evropy, do které se infiltrovali pomocí nelegální imigrace. Vrcholní představitelé EU stále spíše podporují nelegální imigranty, než aby proti nim radikálně zasáhli. Jelikož se jedná hlavně o muslimy z afrických zemí, lze se oprávněně domnívat, že islamizace evropských zemí bude i v budoucnu pokračovat, což bude mít za důsledek, že bude docházet ke stále většímu oslabení a likvidaci národních států a národů v Evropě.

Nabízíme řešení, které ale ostatní politické subjekty zastoupené v Poslanecké sněmovně nechtějí akceptovat. Prosazujeme nulovou toleranci nezákonné imigrace, zákaz propagace islámské ideologie v naší republice, zavedení trestného činu nezákonného překročení státních hranic pod tvrdými nepodmíněnými tresty a samozřejmě referendum o vystoupení ČR z EU, protože pak si budeme sami určovat bezpečnostní politiku.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Útoky z 11. září 2001 byly nejenom sérií koordinovaných teroristických útoků, které se uskutečnily ve Spojených státech amerických a vyžádaly si téměř tři tisíce obětí, ale i počátkem teroristických útoků v následujících letech provedených v Evropě. Ten první velký teroristický útok se odehrál 11. března 2004 ve Španělsku, tedy 30 měsíců po útocích na USA z 11. září 2001. Teroristé tak v Madridu udeřili po 911 dnech od útoků na New York a Washington. Útoky v Madridu se odehrály tři dny před španělskými parlamentními volbami, takže zřejmě i proto vláda označila okamžitě jako viníka baskickou teroristickou organizaci ETA. Vybuchlo deset bomb, další tři policie zneškodnila. Asi deset kilogramů dynamitu značky Goma-2 Eco v každém z deseti batohů teroristé odpálili mobilními telefony. Bomby explodovaly ve čtyřech vlacích na madridském nádraží Atocha a v madridských stanicích El Pozo a Santa Eugenia. Zahynulo 191 osob a 1.824 dalších bylo zraněno.

Riziko teroristických útoků v Evropě je podle bezpečnostních expertů dlouhodobě vysoké. Radikální islamismus za poslední roky nikam nezmizel, většina útoků se ale kvůli nízkému počtu obětí nedostala do širšího veřejného povědomí. Spíše než velké atentáty jsou současným problémem teroristické činy jednotlivců, které lze jen obtížně předvídat. Příklady z Francie, Německa a Rakouska z nedávné doby to jen potvrzují.

Hnutí SPD chce zajistit, aby suverénní Česká republika byla pro naše občany bezpečnou zemí. Probíhající nelegální imigrace je počáteční fází konfliktu, který v konečném důsledku ohrozí svobodu, demokracii i samotnou existenci České republiky a našeho národa. Proto žádáme o uplatnění práva občanů rozhodnout v referendu o vystoupení České republiky z Evropské unie.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině